Rīgā durvis ver jaunais mormoņu dievnams

Jaunajās telpās uzstāsies godalgotais Brigama Janga Universitātes bigbends “SYNTHESIS” no ASV. Koncerts tiek rīkots sadarbībā ar organizāciju ziedot.lv, un tā laikā klausītājiem būs iespēja ziedot 17 gadus vecās jaunietes Līgas Samantas Ziediņas ārstēšanai, kurai pēc cerebrālās triekas nepieciešama operācija Minhenes ortopēdiskajā klīnikā. Koncerta organizētāji cer savākt vairāk nekā 10 000 euro, kas nepieciešami, lai Līga varētu pilnvērtīgi staigāt.

Pēc koncerta interesenti varēs apskatīt jauno namu, kura celtniecība noslēdzās 2016.gada jūnijā. Mormoņu dievnams atrodas pilsētas centrā blakus Lāčplēša un Avotu ielas krustojumam. Ēkai ir divi stāvi ar daļēji izbūvētu trešo stāvu, divslīpju jumtu un virs galvenās ieejas centrētu vertikālo akcentu – torni. Ēka apdarināta ar gaišiem vecinātiem ķieģeļiem. Iekšējos un ārējos apdares darbos izmantoti augstvērtīgi dabiski materiāli.

Labdarības koncerts notiks daudzfunkcionālā telpā, kas paredzēta dažādiem kultūras, sporta un atpūtas pasākumiem, un var uzņemt vairāk nekā 250 cilvēku. Līdzās šai telpai atrodas dievkalpojuma zāle, kurā paredzētas aptuveni 180 vietas. Nepieciešamības gadījumā abas zāles var apvienot ar paceļamu sienu.

Jaunuzcelto dievnamu paredzēts izmantot iknedēļas dievkalpojumiem Rīgas latviešu un krievvalodīgo draudzēm, Svēto Rakstu studēšanai semināra un institūta programmās; dažādiem izglītojošiem un pacilājošiem pasākumiem; labdarības koncertiem un izstādēm, kā arī kalpošanas projektiem; bezmaksas konsultēšanai ģimenes vēstures izpētes jomā un bezmaksas angļu valodas stundām, kuras vada baznīcas misionāri.

Turpmākās nedēļas mormoņu dievnams būs atvērts visiem interesentiem, kuri varēs to apskatīt baznīcas gida pavadībā.

TOP Komentāri

avatar