Rīgā divkāršs auto spoguļu zādzību pieaugums

“Gada sākums iezīmējies ar nepatīkamiem pārsteigumiem daudziem autoīpašniekiem, jo auto spoguļu zādzības pēc neliela pieklusuma perioda rudenī, ir atsākušās ar jaunu sparu. Zādzību pieaugums bija vērojams jau decembrī, kad mēnesī saņemtais KASKO atlīdzību skaits par nozagtiem spoguļiem par 30 – 50% pārsniedza iepriekšējos mēnešos saņemto pieteikumu skaitu. Vidējais klientiem kompensētais atlīdzības apmērs ir 670 eiro – tas svārstās no 126 eiro par spogulīšu zādzību automašīnai SAAB 9-3 līdz 1563 eiro automašīnai Mercedes-Benz,” informē If Apdrošināšana Transporta atlīdzību daļas vadītājs Pāvels Valainis.

Pašlaik janvārī BMW (vairākums no tiem ir modelis X5) spoguļi veido 34% no visiem zagtajiem auto spoguļiem. Janvārī vērojams arī līdz šim nebijis zagļu intereses pieaugums par Porsche Cayenne spogulīšiem, kuru nomaiņa izmaksā 900 – 1000 eiro. Pēdējos mēnešos salīdzinoši daudz zagti arī Mercedes-Benz un Lexus markas spoguļi, kā arī Audi, Land Rover un Volkswagen auto spogulīši. Dažkārt automašīnām nodarīto bojājumu raksturs liecina, ka zagļi nereti nezina konkrētās automarkas specifiku un, mēģinot nozagt spogulīšus, sabojā elektroniku, kā arī sabojā spoguļu stiprinājuma vietas vai pat nolauž visu korpusu.

“Zīmīgi, ka lielākā daļa šāda veida zādzību notiek Rīgas centrā. Ir saņemti iesniegumi no klientiem, kuru auto apzagti, kamēr bijuši novietoti pie lielajiem tirdzniecības centriem vai arī maksas stāvvietās ielu malās un arī pazemes autostāvvietās Rīgas centrā,” norāda Pāvels Valainis.

Auto spoguļu zādzības joprojām ir ienesīga nodarbe, jo spogulis ir viegli nozogama auto detaļa ar salīdzinoši lielu vērtību, un, kā zināms, profesionāli zagļi spoguļu stikliņus var nozagt dažu sekunžu laikā. Turklāt autoīpašnieki, kuru auto nav apdrošināti, veido pateicīgu klientūru gan autozagļiem, gan autoservisiem, kas piedāvā uzstādīt lietotus auto spoguļus.

Foto:salidzini.lv

TOP Komentāri

avatar