Rīga atgriezīsies Latvijas Pašvaldību savienībā

Tikšanās laikā starp Rīgas pilsētas vadību un LPS vadītāju tika panākta vienošanās, ka Rīga atgriezīsies Latvijas Pašvaldību savienībā.

 

„Šāds lēmums pieņemts, vērojot, kā Latvijas Pašvaldību savienība darbojās pagājušajā gadā un  kā ir aizstāvējusi pašvaldību intereses. Arī tajā laikā, kad Rīga nebija LPS, sadarbība mums bija ļoti laba. Bet ir nepieciešams atkal apvienot spēkus, lai kopīgi stiprinātu pašvaldību pozīcijas,” pēc tikšanās sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

„Mēs vienojāmies par trīs aktuāliem jautājumiem, kas šobrīd ir svarīgi Rīgai un visām Latvijas pašvaldībām. Pirmais, situācija, kas risināma saistībā ar elektrības cenas pieaugumu, kompensācijas mehānisma atrašana. Otrais, jaunumi, kas saistīti ar veselības apdrošināšanas sistēmu, kas skar Rīgu un visas pašvaldības. Trešais, Latvijas Pašvaldību savienība būs palīgs Rīgai un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, izstrādājot grozījumus likumos, lai noteiktu galvaspilsētas funkcijas un paredzētu kompensācijas mehānismu Rīgai par pienākumiem, kurus tā pilda pret visiem Latvijas iedzīvotājiem,” sacīja Nils Ušakovs, uzsverot, ka Rīga līdz 2015.gada 1.janvārim visiem Latvijas iedzīvotājiem nodrošinās braukšanu sabiedriskajā transportā par samazinātu cenu, kas ir 60 centi jeb 42 santīmi.

 

Paredzēts, ka Rīgas domes balsojums par atgriešanos LPS notiks marta vidū.

TOP Komentāri

avatar