Rīgā atgādinās par tiesībām uz no tabakas brīvu vidi

Atzīmējot Pasaules Prettabakas dienu Rīgas domes Labklājības departaments sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības fakultātes studentiem izveidojis īpašu mobilo velo brigādi, kura piektdienas 30.maija rītā lielākajās Rīgas pieturvietās un centra parkos atgādinās gan par smēķētāju ieguvumiem, atmetot smēķēšanu , kā arī veselības problēmām, kas piemeklē smēķētājus, gan naudas sodu, ko pašvaldību policisti var piemērot ja tiek smēķēts sabiedriskās vietās, gan arī elementārām pieklājības normām pret apkārtējiem (tā sauktajiem pasīvajiem smēķētājiem), kuru tiesības uz svaigu gaisu un veselību bieži tiek pārkāptas.

Katrs smēķētājs atraktīvā veidā saņems draudzīgus ieteikumus par to, kur un kā risināt savu neveselīgo ieradumu un pārbaudīt veselību, apzinoties, ka 60% no visiem smēķētājiem vēlas atmest smēķēšanu, bet bieži nezin kā un kur meklējama palīdzība. Rīgas pilsētas pašvaldība nodrošina bezmaksas palīdzību smēķēt atmest gribošajiem rīdziniekiem, visu informāciju iespējams iegūt zvanot pa tālruni 67037333.

“Mēs neņemsim šajā kampaņā līdzi pašvaldības policistus ar soda čeku grāmatiņu un nekaunināsim smēķētājus publiski, bet gan iemainīsim katru aizdedzināto, bet neizsmēķēto, mums labprātīgi atdoto cigareti pret veselīga rīdzinieka simbolu – sārtu ābolu,” savas draudzīgās akcijas mērķus skaidro akcijas iniciatore, Rīgas Domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte. “Šogad mūsu rūpes par Rīgu bez dūmiem ir īpaši svarīgas, jo jau pēc nedēļas Rīga kļūs par vienu no nedaudzajām Eiropas galvaspilsētām, kura saņems īpašu Pasaules Veselības organizācijas apbalvojumu – Veselīgas pilsētas statusu. To iegūt mēs varējām tieši ar pašu iedzīvotāju attieksmes maiņu – atmest smēķēšanu, sākt braukt ar riteni, vingrot un jebkuras citas veselīgas aktivitātes.”

TOP Komentāri

avatar