Rīgā aizvadīta Sabiedrības dažādības diena

Šos cilvēkus konkursam Vienoti dažādībā varēja pieteikt ikviens interesents, un laureāti tika apbalvoti trīs nominācijās. Kopā tika saņemti 26 pieteikumi, katrs no tiem atklājot pateicības pilnus stāstus par profesionāļiem dažādās valsts iestādēs un vairākās pašvaldībās.

 

Nominācijā Par radošu pieeju, iestājoties pret nevienlīdzīgu attieksmi un aizspriedumiem pret dažādiem sabiedrības pārstāvjiem tika sumināta LR Iekšlietu ministrijas Nozares politikas departamenta vecākā referente Lāsma Stabiņa un Salaspils novada domes priekšsēdētāja vietniece sociālajos un sporta jautājumos Malda Caune. Par veiksmīgu sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām vienlīdzīgu iespēju iedzīvināšanā suminātsLR Kultūras ministrijas Sabiedrības integrācijas departamenta vecākais referents Deniss Kretalovs un Valsts probācijas dienesta vadītājs Mihails Papsujevičs. Atzinību par ieguldījumu diskriminācijas mazināšanā saņēma Saeimas deputāte, bijusī Labklājības ministre Ilze Viņķele un LR Ārlietu ministrijas Drošības politikas un starptautisko organizāciju direkcijas vadītāja Baiba Braže.

 

Pasākuma laikā tika sveikti arī žurnālisti un skolēni, kuri informatīvās kampaņas Šodien Tu. Rīt Tevi. Stop diskriminācijai laikā piedalījās īpašos konkursos. Publikāciju un sižetu konkursa Dažādība vieno trīs uzvarētāji dalīja 450 eiro lielo balvu fondu un trīs simpātiju balvas – izdevniecības Megaphone Publishers dāvātās grāmatas Mūsdienu kultūras stāvokļi/Conditionis for Contemporary Culture.Riga. Četri skolēnu plakātu konkursa uzvarētāji sadarbībā ar veikalu Fans Prosport mājās devās ar jauniem velosipēdiem.   

 

Sabiedrības dažādības dienā ikviens Esplanādes apmeklētājs varēja piedalīties interaktīvās aktivitātēs – kopā ar trīskārtējo paralimpisko spēļu čempionu Aigaru Apiniizmēģināt invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons šķēršļu joslu, nodoties rakstnieces Ilzes Jansones prozas lasījumiem, piedalīties gleznu kopas Latvijas dažādība tapšanā un, izmēģināt instalāciju Audiodušas.

 

Dienas noslēgumā bezmaksas kino seansā tika demonstrēta nopelniem bagātā filma Almanya – esiet sveicināti Vācijā!, kas sirsnīgā manierē veicina izpratni par to, kā cilvēka personību un ģimenes dzīvi ietekmē tādas radikālas pārmaiņas, kā dzīves vietas un apstākļu maiņa.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar