Rekonstruētās RCB filiālbibliotēkas Avots atklāšana

RCB filiālbibliotēka „Avots” ir jau astotā pilsētas bibliotēka, kas pēdējo gadu laikā, pateicoties Rīgas domes atbalstam, var aicināt lietotājus sakārtotā vidē – gaišās, siltās telpās ar jaunām mēbelēm un mūsdienīgu tehnoloģisko aprīkojumu.

 

„Izdarīta atkal viena laba lieta – renovēta viena no 29 Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkām. Ejot soli pa solim, sakārtosim un labiekārtosim visas bibliotēkas. Mūsu komanda darīs visu, kas būs mūsu spēkos, lai arī turpmāk palīdzētu kā šai, tā arī citām bibliotēkām un darbiniekiem, un  lietotājiem justies bibliotēkā labi,” filiālbibliotēkas „Avots” atklāšanā uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

 

Savukārt Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane atzina: „Ja Rīgā ir kāda sakārtota lieta, tad tās ir bibliotēkas. Atverot šo filiālbibliotēku un respektējot jaunās tehnoloģijas, ceru, ka nekad nepienāks laiks, kad nebūs iespējas paņemt rokās „dzīvu” grāmatu, jo nav neviena tik laba skolotāja, kāda ir laba grāmata.”

 

Remontdarbus bibliotēkā „Avots” veica kompānijas „SZMA Rīga” speciālisti. Būvniecības darbi izmaksāja 143 500 latus, bet mēbeļu iegāde –17 414 latus (līgums tika slēgts, kad valsts oficiālā naudas vienība bija lati).

 

Atgādinām, ka pēdējos gados Rīgas publisko bibliotēku tīkla infrastruktūrā notikušas ievērojamas pozitīvas izmaiņas. 2011. gadā tika renovētas RCB Jaunciema un Imantas filiālbibliotēkas, un darbu uzsāka jaunā RCB Biķernieku filiālbibliotēka. 2012. gadā pēc rekonstrukcijas darbu atsāka paplašinātā Rīgas Centrālā bibliotēka – iepriekšējo divu stāvu vietā ēkā Brīvības ielā 49/53 bibliotēka tagad apkalpo lasītājus trijos stāvos. Bez tam divās RCB filiālēs – Šampētera un Torņakalna filiālbibliotēkās 2012. gadā pilnībā tika nomainītas mēbeles. 2013. gadā atjaunotajā Ziemeļblāzmas pilī durvis vēra renovētā RCB Ziemeļblāzmas filiālbibliotēka.

 

Tāpat kā citas RCB filiālbibliotēkas, arī „Avots” ir ģimenes bibliotēka, kas piedāvās tradicionālos pakalpojumus – grāmatas un žurnālus lasīšanai uz vietas un līdzņemšanai, iespēju bez maksas lietot datorus ar interneta pieslēgumu un Wi-Fi, profesionālu bibliotekāru konsultācijas informācijas meklēšanā un datora lietošanā, kā arī dažādus pasākumus.

Fot: publicitātes

TOP Komentāri

avatar