Reida laikā policijas darbinieki pieķēruši 175 ātruma pārkāpējus

Lielākais pārkāpums konstatēts šosejas A2 100. kilometrā, kur vadītājs automašīnu vadīja ar 148 kilometriem stundā atļauto 90 vietā.

Valsts policija jau informēja, ka šodien Valsts policijas darbinieki, kuri iesaistīti satiksmes uzraudzībā, piedalījās starptautiskā reidā, kura laikā tika kontrolēta atļautā braukšanas ātruma ievērošana visā Latvijas teritorijā. Vienlaikus reidi norisinājās arī Lietuvā, Igaunijā un Somijā.

Reids norisinājās Eiropas ceļu policijas tīkla ( TISPOL) plānoto starptautisko reidu grafika ietvaros, kurā šī nedēļa veltīta tieši atļautā braukšanas ātruma ievērošanai. Šīs akcijas ietvaros policijas darbinieki visā Eiropā veic dažādus pasākumus atļautā ātruma kontrolei uz ceļiem.

Starptautiskās akcijas mērķis ir pievērst iedzīvotāju uzmanību pārmērīga braukšanas ātruma riskiem un aicināt ikdienā izvēlēties ne vien ceļu satiksmes noteikumiem atbilstošu braukšanas ātrumu, bet arī tādu, kas ir drošs autovadītājiem un pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem.       

Valsts policijas darbinieki šā gada 7 mēnešos ir sastādījuši jau 60 276 protokolus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, kas ir par 7509 protokoliem vairāk nekā pagājušajā gadā.

 

TOP Komentāri

avatar