Reida laikā noformēti vairāk nekā 300 protokoli par dažādiem pārkāpumiem

Visā Latvijas teritorijā kopā pārbaudīts 6761 transportlīdzeklis. Reida laikā sastādīti 317 protokoli par drošības jostu nelietošanu un bērnu pārvadāšanai paredzēto drošības līdzekļu lietošanas noteikumu pārkāpšanu, kā arī 13 protokoli par neatbilstošu riepu protektoru dziļumu.

Veikto pārbaužu laikā konstatēti vairāki satiksmei īpaši bīstami autovadītāju pārkāpumi. Piemēram, kāds autovadītājs bērna sēdeklīti bija aizvietojis ar spilvenu, savukārt kādam citam autovadītājam 30 minūšu laikā sastādīti pat divi protokoli par drošības jostas nelietošanu. Tāpat konstatēti arī pārkāpumi saistībā ar riepu protektoru mērījumiem. Kādam transportlīdzeklim konstatētas riepas, kuru protektors bija pilnībā nodilis, savukārt kādam citam transportlīdzeklim konstatētais riepu protektora dziļums bijis vien 0,02 milimetri. 

Apkopojot reida rezultātus, policija secina, ka 88% pārbaudīto transportlīdzekļu jau ir aprīkoti ar ziemas riepām un gatavi ziemas sezonai. Turklāt netika fiksēts neviens ceļu satiksmes negadījums, kurā būtu kāds cietušais vai bojā gājušais. Iespējams, saistībā ar policijas vakardienas aktivitātēm uz ceļa, autovadītāji bijuši uzmanīgāki.

Foto: VP

TOP Komentāri

avatar