RE RE RĪGA! startē ar īpašu bezmaksas kino seansu

Par godu šim notikumam festivāls aicina 2.jūnijā plkst. 19.00 īpašā bezmaksas seansā kinoteātrī „Splendid Palace” noskatīties 2013.gada filmu „Pieskarties debesīm”, kura vēsta par laikmetīgā cirka mākslinieku izaicinājumiem, sapņiem un neatlaidīgo darbu.

Festivāla RE RE RĪGA! radošais direktors Mārtiņš Ķibers: „Esam iepriecināti par iespēju dāvāt festivāla cienītājiem un draugiem šo jauno, aizraujošo kino mākslas darbu, kurš vēl nav izrādīts uz lielajiem ekrāniem un turpina ceļot pa pasaules kino festivāliem. Filma sniedz ieskatu spraigajā cirka akrobātu darba ikdienā, ko papildina atklāti un personiski stāsti par risku, robežu pārkāpšanu un tiekšanos un pilnību.”

Ielūgumus uz filmas seansu var saņemt Kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014” katru dienu no 12.00 līdz 20.00. Ielūgumu skaits ir ierobežots.

Par filmu

Lai spētu likt uz spēles savu veselību un dzīvību, pilnībā veltītu studijām un treniņiem vairākus gadus savas dzīves, māksliniekiem ir jābūt atpveltītiem ar dzelzs disciplīnu un mākslinieka dvēseli, turklāt viņu ikdiena paiet nemitīgos ceļojumos, tālu no mājām.

Režisors Orasio Alkala ir iedziļinājies astoņu dažādas izcelsmes cirka akrobātu personīgajos dzīvesstāstos, kurus intensīvi papildina meistarīgi uzņemti akrobātikas priekšnesumu kadri. Paša režisora septiņus gadus ilgā cirka pieredze, ar dažādām trupām, to skaitā  arī Cirque du Soleil sastāvā apceļojot 11 dažādas valstis, ļauj viņam īpaši dzīvā un patiesā veidā atklāt mūsdienu cirka skolā valdošās atmosfēras burvību un neaptveramo cilvēcisko iespēju plašumu.

Par festivālu

 „Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsēta” programmas notikums RE RE RĪGA! ir vērienīgākais starptutiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas notikums Baltijā. Pasākumu programmā ir visdažādākās mākslas formas – jaunais cirks, mūzika, deju un ielu teātra priekšnesumi. Festivāls ilgs no 6. līdz 9. augustam, pulcējot vairāk nekā 60 māksliniekus no 12 valstīm. Centrālās pasākumu norises vietas būs Kongresu Nama zāles un laukums, kā arī Kultūras vasarnīca „Esplanāde 2014”.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar