Ražotājs: vainot barību suņu saslimšanā ir tāpat kā vainot maizes ražotāju par gripas epidēmiju

Starptautiski zinātnieki barības vada paplašināšos biežāk saista ar iedzimtību, infekcijām, kustību traucējumiem u.c. Tikmēr mūsu speciālisti plāta rokas un cenšas atrast vieglāko aizbildinājumu. Pašlaik svarīgākais ir atklāt patiesos slimības cēloņus, kam uzņēmums koncentrē savus spēkus, jo suņu veselība ir “Dogo” prioritāte.

 

“Mūs nepatīkami pārsteidz atsevišķi mēģinājumi saistīt mūsu zīmolu ar šo saslimstību. Sevišķi tāpēc, ka joprojām nav skaidrs, kas tad ir īstie cēloņi, ko arī apliecina Latvijas Veterinārārstu biedrības  un citu speciālistu izteikumi,” piebilda Podnieks.

 

Latvijas ražotājs uzsvēra, ka suņu barība “Dogo” ir ražota pēc augstākajiem kvalitātes standartiem un visām Eiropas Savienības un Latvijas noteiktajām normām, kā to pierāda vairākkārtīgi Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) slēdzieni.

 

“PVD pēdējo trīs mēnešu laikā, papildu ierastajām un normatīvajos aktos noteiktajām regulārajām pārbaudēm, ir veikuši piecas papildu pārbaudes – divas martā, divas aprīlī, un viena maijā. Paraugi analizēti gan Latvijas, gan starptautiskajās laboratorijās Beļģijā un Vācijā. Visi rezultāti apliecināja vienu – barība ir kvalitatīva, normām atbilstoša un bieži vien mūsu barībā noteikto vielu daudzums ir daudzkārt mazāks nekā noteikts prasībās,” skaidroja Podnieks.

 

AS “Tukuma straume” ir viena no modernākajām ražotnēm Baltijā, modernizācijā un ražošanas procesu automatizācijā pēdējos gados ir ieguldīts vairāk nekā pieci miljoni eiro.

 

“Kvalitātes kontrole notiek visā ražošanas procesā. Sākot no tā brīža, kad saņemam izejvielas, kuras pārbaudām gan Latvijas Lauksaimniecības universitātē, gan starptautiskajās laboratorijās. Produkciju iekšējās laboratorijās pārbauda jau tās tapšanas gaitā, gala produkcija, katra partija, tiek pārbaudīta arī ārējās laboratorijās, piemēram, BIOR,” pastāstīja Podnieks.

 

Turklāt atbilstoši normatīvajiem aktiem, tāpat kā jebkurā citā līdzīgā ražotnē, reizi ceturksnī pārbaudes veic arī PVD.

 

“Man šķiet, ka dzīvnieku barības ražotājus pārbauda rūpīgāk nekā pārtikas ražotājus. Katrā ziņā par sevi varam teikt, ka mūsu produkcija un ražošanas process, sevišķi pēdējos mēnešos, ir kontrolēts tik rūpīgi, kā droši vien neviens suņu barības importētājs tā netiek pārbaudīts. Bet vismaz mēs varam par sevi būt pārliecināti – “Dogo” barība ir droša un kvalitatīva,” sacīja Podnieks.

 

AS “Tukuma straume” ražo dzīvnieku barību vairāk nekā 20 gadu, bet zīmola “Dogo” suņu barība tirgū ir teju astoņus gadus. “Dogo” šobrīd ēd vismaz 33 tūkstoši suņu, arī Latvijas čempioni. “Dogo” atbalsta suņu audzētavas un patversmes.

 

Kā atbildīgs ražotājs, kuram rūp suņu veselība, “Tukuma straume” ir ieinteresēti, lai iespējami ātrāk tiktu atklāti iemesli, kas izraisījuši iespējamo slimības uzliesmojumu.

 

“Mēs esam ieinteresēti neitrālā un objektīvā problēmas izpētē, esam pauduši gatavību palīdzēt iespēju robežas Latvijas Zinātņu akadēmijai un Latvijas Lauksaimniecības universitātei pētījumu nodrošināšanai, aicinam arī citus suņu barības izplatītājus pievienoties, lai  mēs kopā pēc iespējas ātrāk atklātu cēloņus un izvairītos sērgas,” informēja Podnieks.

 

Ar “Dogo” zīmolu tiek ražoti septiņi barības veidi, kas pieejami dažādos iepakojumos no 500g līdz 25kg. Barības receptūra ir izstrādāta Latvijas vetārstiem sadarbojoties ar uzņēmuma starptautiskajiem partneriem, piemēram, pasaulē pazīstamo ražotāju “Kemin”, kas zināms ar savām augstajām kvalitātes prasībām. “Dogo” barība tiek pārdota ne vien Latvijā, bet arī eksportēta NVS valstīm.

 

 

Papildu informācija medijiem:

Tija Ezeriņa

Zīmola “Dogo” sabiedrisko attiecību konsultante

Foto:salidzini.lv

 

TOP Komentāri

avatar