RA un Pleskavas Universitātes studentu plenēra darbu izstāde Pleskavā

Izstādē piedalās RA 4. kursa interjera studiju programmas studenti ar saviem zīmējumiem, kuri tapa pavasara semestra laikā Pleskavā. RA studenti iepazinās ar Pleskavas vēsturisko arhitektūru, skaisto ainavu, muzejiem, Pleskavas studentu darbiem.

Pleskavas studenti zīmēja Dagdā, apmeklēja Rēzekni, Rēzeknes Augstskolu, kā arī Rīgu un Jūrmalu. Redzētie iespaidi attēloti pleskaviešu zīmējumos un gleznojumos.

Izstādi atklāja Dizaina katedras vadītāja V. Kučerovska. Studenti bija sagatavojuši prezentāciju par prakses norisi un iespaidiem Latvijā. Izstādes atklāšanā piedalījās RA prakses vadītājs Pleskavā un Dagdā asoc. prof. V. Paurs. Pleskavas Universitātes prorektore Z. Ivanova atzīmēja starptautisko sakaru iespējas studentu radošajā izaugsmē. Izstādes atklāšanā piedalījās arī Latvijas konsuls Pleskavā I. Putniņa un ieskicēja abu augstskolu sadarbības iespējas.

Aizvadītajā gadā ir izveidojusies laba, radoša sadarbība starp RA un Pleskavas Universitātes Dizaina katedrām mākslas un zinātnes jomā. Aprīlī Pleskavā notiks studentu zinātniskā konference „Jaunatne zinātnei”, kur piedalīsies arī RA 3. kursa interjera dizaineri. Pavasarī plānota arī kopēja abu augstskolu plenēra prakse Rēzeknē, kura noslēgsies ar abu augstskolu izstādi septembrī.

Rēzeknē, maijā un septembrī, zinātnisko konferenču laikā savus darbus eksponēs Pleskavas docētāji, mākslinieki. Savukārt nākošā gada rudens semestrī savus radošos darbus Pleskavā rādīs RA docētāja, māksliniece D. Apele.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar