R.Vējonis pirmajā skolas dienā sveic Siguldas skolēnus

“Šogad svinam mūsu valsts simtgadi. Arī Siguldas Valsts ģimnāzija šī gada novembrī svinēs 100 gadu jubileju. Zīmīgi, ka tā ir vienu dienu vecāka par mūsu valsti, tā apliecinot, ka Latvijas valsts dibināšana, veidošana un attīstība jau kopš valsts pirmssākumiem neatraujami bija, ir un būs saistīta ar izglītotiem un zinošiem cilvēkiem, ” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, sveicot Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēnus un skolotājus, uzsākot jauno mācību gadu 2018. gada 3. septembrī.

 Uzrunājot klātesošos, Valsts prezidents uzsvēra: “Zināšanas, tas ir spēks, ko neviens nevar atņemt. Zināšanas sniedz mums iespējas un palīdz veidot nākotni.”

 Valsts prezidents aicināja jauniešus izmantot skolas un skolotāju sniegtās zināšanas, lai ar katru dienu kļūtu gudrāki, jo tieši jaunieši būs tie, kas veidos mūsu valsts nākotni.

 Uzsākot jauno mācību gadu, Raimonds Vējonis skolēniem novēlēja labām sekmēm un jaunām zināšanām bagātu mācību gadu. Savukārt skolotājiem novēlēja būt devīgiem – sniegt savas zināšanas jauniešiem un vienmēr būt vienu soli viņiem priekšā.

 Nobeigumā Valsts prezidents atgādināja Siguldas Valsts ģimnāzijas skolnieces Katrīnas Taupmanes, kura piedalījās Valsts prezidenta organizētajā ikgadējā skolēnu eseju un video konkursā “Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijas dzimšanas dienā”, vārdus: “Mēs esam gudra, stipra un strādīga tauta. Mūsu rokās ir tas, cik lieli mēs esam, mūsu rokās ir Latvija un tās nākotne.”

TOP Komentāri

avatar