Puse Carnikavas novada deputāti boikotē domes sēdi

Kā vienu no iemesliem deputāti minēja to, ka pagājušajā nedēļā Carnikavas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē deputāti izskatīja Carnikavas skolas vecāku padomes iesniegumu ar priekšlikumu atstādināt skolas direktoru no darba sliktās mācību kvalitātes dēļ. Deputāti lēma par konkrētiem soļiem, kas ir jāveic gan domes administrācijai, gan direktoram, taču domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica (ZZS) atteicās sagatavot un virzīt tālāk lēmumprojektu uz domes sēdi.

“Kolektīvi pametām domes sēdi, jo neredzam citu iespēju, kā mainīt domes priekšsēdētājas attieksmi pret darbu un pašvaldības interesēm. Skolas kvalitātes jautājums ir bijis “karsts kartupelis” sabiedrības mutē jau daudzus gadus. Nepietiek, ka D. Jurēvica neieradās uz vecāku sūdzības izskatīšanu komitejā, bet arī izmanto savu dienesta stāvokli, lai neīstenotu vairākuma komitejas deputātu uzdevumus un lēmumus. Jau divus gadus pašvaldībai ir izstrādāta ilgtermiņa attīstības stratēģija, kurā izglītība ir galvenā prioritāte, bet nav izstrādāts ne skolas attīstības plāns, ne sākta projektēšana izglītības kvartālam,” uzsver Carnikavas novada domes deputāts Imants Krastiņš (Reģionu Alianse).

Tāpat domes priekšsēdētāja virzīja lēmumprojektu ar atteikumu nodot pašvaldības zemi lietošanā biedrībai “Carnikavas makšķerēšanas skola”, kas ar Eiropas Savienības (ES) līdzekļu palīdzību vēlās izveidot tur laivu piestāti pašvaldības, tūristu un sportistu vajadzībām.

Carnikavas novada domes deputāts Eduards Burģelis (Saskaņas Centrs): “Otru emocionālu lādiņu deputātu lēmumam pamest zāli deva D. Jurēvicas rīcība laivu piestātnes jautājumā pēc principa “suns uz siena kaudzes” – pats neēd un citiem nedod. Proti, pašvaldībai pašai nav ieplānoti līdzekļi, lai to izveidotu, bet ļaut sabiedriskā labuma organizācijai to izbūvēt par ES naudu arī negrib. Man nav pieņemama šī loģika. Varbūt iemesls ir tas, ka biedrību vada opozīcijas deputāts?”

 

Vēl viens no ieganstiem sēdes boikotam bija izpilddirektora diskriminēšanas turpināšana, komitejas vadītāja un domes vadībai neērtu darbinieku darba traucēšana no domes priekšsēdētājas puses. “Man kā Sporta centra vadītājam strādāt domē ir kļuvis neauglīgi – tur, kur kādreiz tika normāli risināti darba jautājumi, tagad saņemu no kolēģiem šķēršļus, jo domes priekšsēdētāja nav devusi akceptu. Nepieņemama ir politiskā atriebība, jo tā kaitē iedzīvotāju interesēm. To pašu redzam arī komitejas darbā un izpilddirektora diskriminēšanā,” stāsta Roberts Raimo (Latvijas Zaļā partija), kurš gadumijā bija viens no tiem deputātiem, kam izdevās uz laiku atstādināt D. Jurēvicu no domes priekšsēdētājas amata par neapmierinošo darba kvalitāti.

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
JudithTum Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
JudithTum
Viesis
JudithTum

wh0cd503909 metformin inderal cleocin gel buy metformin online buy fluoxetine atomoxetine propecia