Purvciema skolā bērni apgūs džudo un mācīsies sevi aizsargāt

Jaunā džudo centra  atklāšanā piedalījās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, pašvaldības Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs un Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktors Romāns Alijevs, Latvijas Džudo federācijas ģenerālsekretārs un vairākkārtējs Olimpisko spēļu dalībnieks un bronzas medaļas ieguvējs Vsevolods Zeļonijs, kā arī skolas sporta treneri un audzēkņi. 

 

„Rīgas Klasiskā ģimnāzija ir ieguvusi izglītības programmai jaunu pievienoto vērtību. Turpmāk fizkultūras nodarbības tiks papildinātas ir iemaņām džudo, kas veicina gan bērnu fizisko aktivitāti, gan iemāca praktiski sevi aizsargāt,” saka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

 

„Rīga veidojas par džudo pilsētu, ko mēs varēsim prezentēt arī pasaulē, tāda ir attīstības tendence, un man par to ir liels prieks un lepnums. Mūsu džudo skolai ir lieliskas ieceres kā bērniem lietderīgi pavadīt laiku. Ir izstrādāta īpaša izglītības programma, kurā iemācītos džudo elementus skolēni varēs izmantot arī savai pašaizsardzībai,” skolas atklāšanā stāsta Vsevolods Zeļonijs.

 

„Rīgas domei ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Vsevolodu Zeļoniju, jo pilsētā jau darbojas vairākas džudo skolas, kuras tapušas šīs sadarbības rezultātā. Entuziasms, ar kādu tiek šeit strādāts, vairo arī skolas apmeklētāju skaitu un rada pārliecību, ka mūsu pilsētā bērniem ir iespēja aktīvi darboties un attīstīties,” ir pārliecināts domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

 

Skolā turpmāk darbosies speciāla sporta džudo programma, kas būs paredzēta viesiem skolas audzēkņiem. Sporta nodarbības jaunāko klašu bērniem tiks pasniegtas pēc  Eiropas Džudo Federācijas izstrādātas izglītības programmas „Judo at school” („Džudo skolā”) un tās vadīs skolas sporta skolotāji kopā ar Vsevoloda Zeļonija sporta skolas treneriem. Speciālā izglītības programma sniedz gan kopējās fiziskās sagatavotības, gan speciālo prasmju attīstīšanas iespēju, piemēram, māku pareizi nokrist, lai izvairītos no traumām.

 

„Pagrabstāva telpas džudo skolas vajadzībām tika izremontētas pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma. Tām blakus ir izvietots arī moderna trenažieru zāle ar visu nepieciešamo aprīkojumu, tādejādi sporta nodarbības tiks veiktas arī daudz profesionālāk. Džudo nodarbību zāles grīda ir noklātas ar speciālu grīdas segumu, lai mazinātu sporta traumatisma iespējas. Ikdienā šajā telpās notiks nodarbības 17 klašu audzēkņiem un plānots, ka tās apmeklēs apmēram 500 skolas bērni,” par paveikto informē Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors  Oļegs Burovs.

 

Jaunais džudo centrs Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā turpmāk nodrošinās iespēju nodarboties ar sportu ne tikai tiem bērniem, kas mācās šajās mācību iestādēs, bet arī blakus izvietotajās pilsētas apkaimēs – Ķengaragā, Purvciemā, Pļavniekos un Juglā dzīvojošiem bērniem.

 

Zeļonija džudo skola ir bezpeļņas organizācija, kurai piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Viens no skolas mērķiem ir, propagandējot veselīgu dzīvesveidu, nošķirt pēc iespējas lielāku bērnu skaitu no negatīvās „ielas” ietekmes. Džudo skola ir dibināta 2000.gadā un kopš tā laika sportam ir piesaistījusi vairāk nekā 4000 bērnu. Skolā strādā sertificēti treneri ar augstāko pedagoģisko izglītību. Katru gadu Zeļonija Džudo skola un tās audzēkņi organizē un piedalās dažādos starptautiskajos sporta pasākumos.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar