PSKUS un RTU paraksta nodomu protokolu par sadarbību

PSKUS Attīstības biroja vadītājs Aldis Rozenbergs klātesošos prezentācijas formā iepazīstināja ar PSKUS, tās mērķiem, darbības virzieniem un sniedza ieskatu jaunā korpusa būvniecībā. Savukārt RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis iepazīstināja ar dažādiem faktiem saistībā ar universitātes sasniegto, kā arī sniedza ieskata RTU studentu pilsētiņas būvniecības procesā.

«Ir virkne jomu, kurās PSKUS un RTU redz sadarbības iespējas, un šobrīd aktuālākais ir slimnīcas jaunā korpusa būvniecība, kurā konsultantu lomā var piesaistīt RTU ekspertus. Redzam arī sadarbības iespējas medicīnas tehnoloģiju attīstības jomās, kuras nav iedomājamas bez inženiertehniskām zināšanām – tas būtu svarīgs RTU pienesums mūsu kopējā sadarbībā,» atzīst PSKUS valdes locekle Eva Strīķe.

«Šodien pārliecinājāmies par inženieru nepieciešamību ne tikai jau iepriekšminētajos būvniecības jautājumos, bet arī – vairāku jomu sasaisti dažādos līmeņos, sākot no studentiem (studiju procesa un kvalitātes uzlabošana, prakse iespēju veicināšana) līdz sadarbībai kopīgu projektu realizācijā vietējā un starptautiskā mērogā,» atzīst RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Nodoma protokola mērķis ir abpusēja atbalsta sniegšana un sadarbības sekmēšana tehniskajās ekspertīzēs, inovācijās, zinātniskajā pētniecībā un tehnoloģiju pārnesē. Ņemot vērā, ka PSKUS šobrīd realizē vērienīga objekta būvniecību, sadarbība ar augsti kvalificētiem ekspertiem nodrošinās kvalitatīvu, drošu un ilgtspējīgu slimnīcu nākotnē. Abas puses redz ieguvumus un potenciālu labās prakses pārņemšanai arī attiecībā uz studiju procesu pilnveidi, piemēram, mācību procesā īstenojot tehnoloģisko pārnesi.

PSKUS un RTU vienojušās par sadarbības veicināšanu pētniecības projektu realizācijā gan Latvijas, gan starptautiskā mērogā un pētniecības resursu izmantošanā jeb «Academia-to-Academia» («A2A») sadarbības modeļa īstenošanā, efektīvi izmantojot abu iestāžu rīcībā esošos tehnoloģiskos un citus resursus.

Foto: Imants Prēdelis

TOP Komentāri

avatar