Protestējot pret braukšanas maksas palielinājumu, “Vienotības” deputāti atstāj zāli

Vienotības deputāti uzsver, ka “Rīgas satiksme” nav iesniegusi nepieciešamo braukšanas maksas pieauguma pamatojumu un konkrētās summas aprēķinus, kas pierādītu paaugstināšanas nepieciešamību.

RD Vienotības frakcijas priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte ir nosūtījusi vēstuli VARAM ar lūgumu arī izvērtēt braukšanas maksas paaugstinājuma likumību. Vienotības deputāti izsaka neizpratni, kādēļ nozīmīgs lēmums ir pieņemts steigā un, kāpēc tika sasaukta ārkārtas domes sēdes, ja jau ilgāku laiku ir bijis zināms, ka iepriekšējais biļešu tarifs būs spēkā tikai līdz janvāra beigām.

“Gandrīz divkārtēja braukšanas maksas paaugstināšana bez precīza finansiāla pamatojuma ir kliedzoši sliktas pārvaldības paraugs. Tātad lielas daļas rīdzinieku nauda nu jau divreiz lielākā apjomā pazudīs Rīgas satiksmes melnajā caurumā,” uzskata Sarmīte Ēlerte.

Valsts kontroliere Elita Krūmiņa ir paudusi pārliecību, ka, ņemot vērā pašreizējos trūkumus pasažieru skaita prognozēšanā un izdevumu aprēķinos, nevar runāt par biļešu padārdzināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā. 2014. gadā veiktajā revīzijā Valsts kontrole atklāja nepilnības Rīgas Satiksmes noteiktajā braukšanas tarifa aprēķinu metodikā, kā rezultātā revidenti konstatējuši vismaz 16,8 miljonu eiro nelietderīgu vai neracionālu izlietojumu.

TOP Komentāri

avatar