Protestē pret zvēraudzēšanu Latvijā

Novembrī, laikā, kad zvēraudzētavās ir kaušanas sezona, daudzviet pasaulē notiek protesta akcijas pret kažokādu industriju. Šogad, otro gadu pēc kārtas, atzīmējot Starptautisko dienu bez kažokādām, arī Latvijā notika vērienīgs protests, kuru rīkoja organizācijas “Dzīvnieku brīvība” un “Sabiedrība pret kažokādām”.

 

Rīgā, Rātslaukumā vairāk nekā simts cilvēku baltos aizsargtērpos un ar gāzmaskām galvās piedalījās audiovizuālā performancē. Dalībnieki izvietojās rindās, veidojot ģeometrisku rakstu. Tika atskaņoti fragmenti no Pārtikas un veterinārā dienesta izdotajām instrukcijām dzīvnieku kaušanai un dzīvnieku balsis un skaņas zvēraudzētavās. Noslēguma uzrunā tika pausta cerība, ka arī Latvija pievienosies valstīm, kurās zvēraudzēšana ir aizliegta. Pēc uzveduma Rātslaukumā akcija turpinājās pie vairākiem kažokādu veikaliem Rīgas centrā.

 

„Vēršoties pret zvēraudzēšanu Latvijā, vēlamies norādīt uz šo arhaisko un 21. gadsimta ētikas normām neatbilstošo nozari, kurā ik gadu miljoniem dzīvnieku apzināti tiek pakļauti ciešanu pilnai dzīvei dzelzs būros un mokošai nāvei gāzes kamerās. Zvēraudzēšana nav iespējama humānā un dzīvnieku labturībai atbilstošā veidā, tā ir ne tikai cietsirdīga un neētiska no dzīvnieku aizsardzības viedokļa –  kažokādu ražošanas procesā tiek nodarīts arī būtisks kaitējums apkārtējai videi un cilvēku veselībai. Tādēļ aicinām ikvienu spert soli līdzcietības virzienā, iestājoties pret šo nežēlīgo industriju,” norāda Aivars Andersons, protesta rīkotāju – organizācijas „Dzīvnieku brīvība” – pārstāvis.

 

„Sabiedrības pret kažokādām” apvieno Latvijas desmit lielākās dzīvnieku un vides aizsardzības organizācijas. Tās ir biedrība „Dzīvnieku brīvība”, nodibinājums „Dzīvnieku Drauga fonds”, Vides aizsardzības klubs un biedrības „Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa” „DzīvniekuSOS”, „Homo Ecos”, „Zemes draugi”, „Zaļā brīvība” un “Vides Vārds”. Kustības partneris un atbalstītājs ir Pasaules Dabas Fonds. Kustība ir atvērta ikvienai organizācijai un interesentam, kas vēlas dot savu ieguldījumu, lai Latvija kļūtu par zemi bez kažokādām.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar