Projekts Folk&Art aizved uz Ungāriju

Projekta partneri no Ungārijas, Latvijas, Horvātijas, Portugāles, Somijas pulcējās etnogrāfiskā Ungārijas ciematā Hollōkō, kurš iekļauts UNESCO mantojuma sarakstā.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Projekta starptautiskā koordinatore, biedrības „Sēļu zīle” valdes priekšsēdētāja, Gunta Dimitrijeva stāsta, ka dalība sanāksmē bija veiksmīga: „Darba programma pilnībā ir izpildīta. Organizatori veiksmīgi bija saplānojuši aktivitātes tā, lai varam strādāt, mācīties un tajā pat laikā mums bija iespēja iepazīt tradicionālo šī reģiona ungāru virtuvi, vērot un piedalīties tautas tērpu demonstrējumos un tradīcijas, kas tiek turētas godā vēl šodien. Projekta dalībnieki apguva amatniecības prasmes un, pārvarot bailes, demonstrēja savas prezentāciju prasmes angļu valodā. Informācijas apmaiņā pēc sanāksmes, visu partnervalstu koordinatori atzinīgi novērtēja organizatoru pūles un sasniegto rezultātu”

Grundtvig projekta Folk&Art dalībnieki par aizvadīto nedēļu teic, ka ikviens šāda veida brauciens un projekts paplašina redzesloku un sniedz jaunas zināšanas. Pat lietainie laika apstākļi neliedza baudīt ungāru sagatavoto izglītojošo programmu –podniecības, rotu veidošanas un papīra veidošanas darbnīcas.

Folk&Art projektā iesaistītas piecas partneru institūcijas, kuras darbojas pieaugušo izglītībā. Vizītes noslēdzošajā dienā notika projekta koordinatoru sanāksme, kurā secināts, ka darba gaitā izveidojusies ļoti laba komanda –visas puses pilda savus uzdevumus. G. Dimitrijeva norāda, ka koordinatoriem jau ir jāsāk strādāt pie progresa ziņojuma.

FOLK & ART projekts ir kā platforma pieaugušiem izglītojamiem labas prakses piemēru apmaiņai un inovāciju attīstībai par vietējo vērtību popularizēšanu lauku teritorijās.  Projekta ietvaros Viesītes iedzīvotājiem ir iespēja apmeklēt vairāku veidu mācības. Šobrīd pieaugušajiem ir iespēja mācīties apmeklējot angļu valodas klubiņu, dziedāšanas un dejošanas nodarbības.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar