Prezentēta Latvijas olimpiskās komandas apģērbu kolekcija “Phjončhana 2018”

“Mēs darījām visu iespējamo, lai šajā kolekcijā apvienotu mūsdienu tehnoloģijas, piemēram, augstas kvalitātes elpojošus bezšuvju audumus, ūdensnecaurlaidīgus materiālus un tradicionālos latviešu elementus. Kolekcijas krāsas ir balts, pelēks un latviešu sarkanais tonis, kolekcijas dizains papildināts ar Latvijas Olimpiskās komandas identitātes zīmi – pinumu, kas simbolizē komandas spēku un vienotību”, stāsta uzņēmuma OTCF vadītājs, kam pieder sporta preču zīmols 4F, Igors Klaja. 

“Šodien prezentējam jau otro Latvijas Olimpiskās delegācijas tērpu kolekciju, kas tapusi sadarbībā ar Polijas sporta apģērbu zīmolu 4F. Latvijas Olimpiskās delegācijas oficiālais ekipējumu piegādātājs 4F, kopš mūsu sadarbības uzsākšanas, ir strauji attīstījies, un jau šobrīd nodrošina ar sporta apģērbu sešas Nacionālās Olimpiskās komitejas Eiropā – Polijas, Serbijas, Grieķijas, Horvātijas, Maķedonijas un Latvijas”, kolekcijas prezentācijas pasākumā atzina Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis. “Paldies 4F dizaineriem un visai radošajai komandai, kura palīdzēja tapt Latvijas Olimpiskās komandas tērpiem. Esam pārliecināti, ka 4F veidotais apģērbs palīdzēs mūsu sportistiem sasniegt viņu izvirzītos mērķus ziemas Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā jau nākamā gada februārī un citos svarīgos sporta pasākumos, kas norisināsies no 2018. līdz 2020. gadam. No sirds atbalstām un ticam mūsu Olimpiešiem, kas aizstāvēs valsts godu Phjončhanā. Jaunā Latvijas komandas identitāte ļāva mums labi izskatīties un lepoties ar to jau Riodežaneiro Olimpiskajās spēlēs 2016.gada augustā. Tādēļ ceru, ka Phjončhanas ziemas Olimpiskajām spēlēm sarūpētā Olimpiskā tērpu kolekcija ļaus poztitīvi mūsu sportistiem izcelties uz citu valstu fona arī ziemā.

Sporta apģērbu kolekciju Latvijas Olimpiskajai delegācijai “Phjončhana 2018” sagatavoja augstas klases radošie dizaineri, bet komandas vadītāja ir pieredzējusī dizainere Ranita Sobańska. “Mēs esam izmantojuši 10 gadu ilgu pieredzi ar Olimpiešiem un 20 gadu pieredzi, strādājot ar profesionāliem sportistiem, lai padarītu šo apģērbu kolekciju perfektu,” komentē I. Klaja.

 

Kolekcija ir izgatavota no īpaši moderniem materiāliem – ūdensizturīgiem un tajā pašā laikā elpojošiem audumiem, softshell NeoDry ar DWR apdari, kas veiksmīgi aizsargā pret aukstumu un vēju, teflona apdare, kas novērš ūdens absorbciju. Lāzera griezumi lielākai izturībai, ūdens necaurlaidīgi rāvējslēdzēji ar speciālu apdari kabatām, magnētiskās aizdares, atstarojoša un dekoratīva apdruka, skārienjutīga sistēma cimdiem un daudz citu aizraujošu elementu, kas izmantoti Olimpiskās kolekcijas radīšanā. 

“Šajā kolekcijā mode saplūst ar tehnoloģijām. Inovatīvi risinājumi palīdz pārvarēt ekstremālos laika apstākļus. Standarta šuvju vietā mēs izlēmām izmantot metinātas šuves. Esam izmantojuši arī lāzergriešanas tehniku, lai palielinātu izturību,” saka I. Klaja. Dermizax® 2L ir laminēts audums ar divu slāņu membrānu, ko ražo japāņu firma Toray, vai trīsslāņu laminēts audums, kas aizsargā sportistus no sniega un spēcīga vēja. Augstākās kvalitātes rāvējslēdzēji YKK ar ūdensnecaurlaidīgu efektu, izmantoti somām un apģērbiem lietainam laikam, lai efektīvāk aizsargātu apģērbu pret mitrumu. Vēl viena lieta, ar ko varam lepoties kolekcijas ietvaros, – dekoratīvie un ventilācijas elementi, kas, izmantojot latviešu pinuma rakstu, ir izgriezti ar lāzeru.

Olimpiskās komandas apģērbu kolekcija sastāv arī no dažādiem aksesuāriem: apaviem, cepurēm, cimdiem, somām un veļu. Kopā kolekciju veido 25 apģērba gabali, trīs pāri apavu, trīs somas un 14 dažādi aksesuāri. 

LOK darbs pie Latvijas sportistu apģērbu kolekcijas ilga 24 mēnešus. Pēc rūpīgas izpētes un diskusijām tika izveidota Latvijas Olimpiskās komandas vizuālā identitāte. Tā sastāv no komandas logotipa un pinuma. Olimpiskās komandas logotips sastāv no Brīvības pieminekļa trim zvaigznēm, uzraksta „Latvija”, kas ir veidots, par pamatu ņemot Latvijas karoga krāsu proporcijas (2 : 1 : 2), un Olimpiskajiem apļiem.

Savukārt, lai vizuāli atveidotu Latvijas Olimpiešu entuziasmu un spēku, ir izmantots grafisks elements — pinums, kas sastāv no trim atslēgvārdiem: dzīvs — cilvēcisks, nevis mehānisks; pārdabisks — dabisks, nevis zinātnisks; emocionāls — garīgs, nevis fizisks.

Izveidotā komandas identitāte tika nodota profesionālajai 4F dizaineru komandai, kas cieši sadarbojās ar Latvijas Olimpisko komiteju un radīja Lavijas Olimpiskās delegācijas apģērbu kolekciju „Phjončhana 2018”.

 

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar