Premjere kopā ar Zolitūdes traģēdijā cietušajiem izvērtē izmeklēšanas procesu

Tikšanās laikā iesaistītās puses pārrunāja pirmos eksperimenta rezultātus Zolitūdes traģēdijas vietā, secinot, ka ir noteikti vairāki traģēdijas cēloņi, kas noveduši pie konkrētām sekām. Tāpat tika informēts, ka turpmākajā ekspertīzes procesā pieaicinās ārzemju laboratorijas un ekspertīzes slēdzienu publiskos rudens otrajā pusē.

Sanāksmē valsts amatpersonas cietušo pārstāvjus informēja par līdz šim paveikto saistībā ar būvniecības procesa tiesiskā regulējuma un būvniecības uzraudzības sistēmas pilnveidošanu. Kā arī tika uzklausīti cietušo pārstāvju izteiktie priekšlikumi par Zolitūdes traģēdijas cēloņu un seku novēršanu, t.sk., par katastrofu situāciju laicīgu izziņošanu, psiholoģiskās palīdzības pieejamību, sociālo dienestu darbu ar cietušajiem un par to, lai informācija par Zolitūdes traģēdiju būtu pieejama interneta vietnē.

Cietušo pārstāve Regīna Ločmele-Luņova sanāksmē uzsvēra, ka ir izveidota biedrība „Zolitūde 21.11”, kuras biedri ir tikai Zolitūdes traģēdijā cietušie un viņu tuvinieki. Biedrības viens no mērķiem ir cietušo un bojāgājušo ģimeņu sociālo un sadzīves apstākļu apzināšana un uzlabošana, viņu materiālo un nemateriālo vajadzību pilnīgāka apmierināšana un veselības uzlabošana, kā arī viņu ģimeņu interešu pārstāvība.

Tikšanās laikā Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimante informēja par saziedotu palīdzību 1,4 milj. eiro apmērā, kas novirzīta palīdzībai traģēdijā cietušajiem. Sanāksmē piedalījās un savu viedokli pauda arī nevalstisko organizāciju PROVIDUS un Delna pārstāvji.

Nākamā Ministru prezidentes L.Straujumas tikšanās ar Zolitūdes traģēdijā cietušajiem notiks jūnijā.

Foto: Toms Norde, Valsts kanceleja

TOP Komentāri

avatar