Populāri dziedošie aktieri ieraksta Ziemassvētku dziesmu “Karameles”

Sākot ar 9.decembri, skatītāji tiek gaidīti uz jauno koncertprogrammu „Tenoru Jaunais gads”, lai kopā  izbaudītu Ziemassvētku noskaņu un sagaidītu Jauno, 2019.gadu! Gatavojoties šiem koncertiem, projekta dalībnieki – LNO solists Juris Jope, Latvijas Nacionālā teātra aktieri Mārtiņš Brūveris un Kristians Kareļins, kā arī Liepājas teātra aktieris Marģers Eglinskis – ir ierakstījuši Aigara Voitišķa populāro dziesmu „Karameles” (vārdu autors – Pēters Brūveris), tapis arī dziesmas ieraksta videoklips. Koncertos par muzikālo pavadījumu gādās Anatolija Livčas instrumentālā grupa.

„Tenoru projekts ir lielisks izaicinājums ar virkni nezināmo, un skatītājiem tiks katra mākslinieka individuālā pieeja viņa dziedātajām dziesmām. Tās būs liriskas un maigas – gluži kā mūsu apdziedātās karameles – un lieliski piestāvēs šim svētku laikam, klausītājiem piedāvājot intimitāti un mājīgumu,” stāsta projekta dalībnieks Mārtiņš Brūveris, piebilstot, ka viņš kopā ar kolēģiem ar patiesu prieku piedalījies gan dziesmas „Karameles” ieraksta, gan videoklipa tapšanā. „Ceru, ka tas visiem radīs tuvojošos svētku sajūtu!” uzsver aktieris.

Savukārt Liepājas teātra aktieris Marģers Eglinskis atzīst, ka, strādājot studijā pie dziesmas „Karameles” ieraksta, viņš bijis pārliecināts, ka top patiešām kaut kas skaists. „Tāpēc ar nepacietību gaidu, kad šo dziesmu varēs novērtēt mūsu klausītāji!”  viņš atzīst.

Koncertos skanēs klausītāju iemīļotas dziesmas gluži jaunā interpretācijā un īpašā daudzbalsībā – „Karameles”,  „Divi eņģeļi”, „Zelta kamanas”,  „Mazā”, „O, Sole Mio”, „Tavas mājas manā azotē”, „Ziemassvētku miera sardze”, „Ziemas ceļa idille”,  „Tava rīta kafija”  u.c. no Intara Busuļa, Dona, Mārtiņa Freimaņa, Igo, Lindas Leen u.c. dziedātāju repertuāra, kā arī citi – ne mazāk pazīstami  Zigmara Liepiņa un Raimonda Paula  „zelta” repertuāra skaņdarbi.

„Koncertā  ir nopietni  piedomāts par estētisku baudījumu, lai ikvienam rodas svētku sajūta un tā patīkamā kņudoņa pakrūtē,  jau ienākot zālē – to nodrošinās gan skaņas, gan smaržas, gan gaismas, un visam pāri – saturs. Būs arī muzikāli pārsteigumi!  Kā nu bez tiem Jaungada noskaņās…”  pauž koncerta producente Laila Ilze Purmaliete

Koncerta īpašā viešņa būs Latvijas  Nacionālā teātra aktrise  Madara Botmane, kura pati ir arī izcila dziedātāja. Daudziem skatītājiem viņa noteikti  ir palikusi atmiņā kā  Raimonda Paula dziedātāja, uzstājoties duetā ar Juri Jopi  (Pirmizrādē 9.decembrī Kuldīgā, 15.decembrī Kauguros, 22.janvārī Baložos u.c.).

Juris Jope – izcilais Latvijas Nacionālās operas solists, kuru daudzi vēl atceras kā Raimonda Paula dziesmu izpildītāju  un Nacionālā teātra aktieri, Kristians Kareļins – viens no pieprasītākajiem dziedošajiem Nacionālā teātra aktieriem, kurš spēlē teju visos TV seriālos un skatītājus pārsteidz ar savu operisko balsi un stāju; Mārtiņš Brūveris – neapšaubāmi viens no labākajiem un plastiskākajiem Latvijas Nacionālā teātra aktieriem ar fantastisku balss tembru un spēju atveidot visdažādākos dziedātājus; liepājnieks Marģers Eglinskis, kurā apvienojies valdzinošais Hosē Karerasa balss tembrs ar mistera Bīna šarmu, un, lai arī viņa vārds vēl nav Latvijā tik plaši zināms, līdz šim koncertos un izrādēs viņš vienmēr ir izpelnījies  vislielākos skatītāju aplausus -, viņi visi apvienojušies šarmantajā un romantiskajā projektā „Tenoru Jaunais gads”.

Par pavadījumu koncertos gādās izsmalcinātā pianista Anatolija Livčas  instrumentālā grupa, kurā muzicē izcili sava amata meistari, kuri  paralēli spēlē gan Latvijas labāko grupu sastāvā, gan Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar