Policija pastiprināti uzraudzīs ceļu satiksmi

Pirmssvētku un svētku dienās ceļu policija visā Latvijā veiks reidus, tostarp būs arī masveida reidi, kuru laikā, tāpat kā iepriekšējā gadā, uz valsts galvenajiem ceļiem tiks pārbaudīts katrs šoferis. Tāpat policisti sekos līdzi tam vai transportlīdzekļu vadītāji nepārsniedz atļauto braukšanas ātrumu un ievēro pārējos ceļu satiksmes noteikumus.

Papildus likumsargi pievērsīs uzmanību arī mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku veiktajiem pārkāpumiem, vienlaikus skaidrojot riskus, kas rodas, ja kājāmgājēji, velosipēdisti un motociklu vadītāji neievēro ceļu satiksmes noteikumus un rada apdraudējumu ceļu satiksmes drošībai.

Šī gada pirmajos piecos mēnešos alkohola reibumā pie stūres sēdušies jau 1634 transportlīdzekļu vadītāji, gandrīz tikpat liels skaits iereibušu šoferīšu konstatēts arī pērn – 1584. Pagājušajā gadā Līgo un Jāņu dienā pie stūres reibumā bija sēdušies 51 šoferis. Tādēļ, arī šogad Valsts policija aicina šoferīšus izvērtēt svētku svinēšanas gaitu un, ja ticis lietots alkohols, nesēsties pie stūres. Pat, ja ir šķietami laba pašsajūta arī nākamajā dienā pēc alkoholisko dzērienu lietošanas, aicinām vēl atturēties vadīt transportlīdzekli, jo aizvien ir iespējama alkohola klātbūtne asinīs.

TOP Komentāri

avatar