Policija pabeidz izmeklēšanu Tadžikistānas kokvilnas pazušanas lietā

Iesniegumu par Latvijas teritorijā pazudušu Tadžikistānas kokvilnas kravu VP ENAP darbinieki saņēma pagājušā gada pavasarī. Iesniegumā bija minēts, ka pazuduši 80 vilcienu vagoni ar kokvilnas šķiedru kravu gandrīz septiņu tūkstošu tonnu apmērā, bet kopējie zaudējumi tika lēsti deviņos miljonos eiro.

Apjomīgas izmeklēšanas laikā ENAP darbinieki noskaidroja, ka Tadžikistānas kokvilnas kravu piesavināšanos veikusi personu grupa, izmantojot viltotus dokumentus par kravas īpašnieka maiņu, tādēļ kriminālprocess kvalificēts gan par piesavināšanos lielā apmērā, gan par dokumentu viltošanu.

Izmeklēšanas laikā VP ENAP darbinieki apzināja un nopratināja vairāk nekā 50 personas, veica virkni kratīšanu, kā arī starptautiskās tiesiskās sadarbības ietvaros pieprasīja un saņēma informāciju no ārvalstīm, līdz pagājušā gada septembrī pierādījumu kopums bija pietiekams, lai būtu pamats aizturēt četras personas. Turpinot izmeklēšanu, trīs no personām tika atzītas par aizdomās turētajiem, tostarp bija kāds precēts pāris – 1968.gadā dzimusi sieviete un 1965.gadā dzimis vīrietis – un 1972. gadā dzimusi sieviete.

Šobrīd policija izmeklēšanu šajā lietā ir pabeigusi, un lieta nodota Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Ha!!! Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Ha!!!
Viesis
Ha!!!

Tas tak ir baisākais kvantums – 80 vilciena vagoni!!! Kā to vispār iespējams nozagt…