Policija izmeklēšanā vērtēs Ogres darbinieku atbildību

Vakar ap pulksten 20:20 vakarā no Ogres izolatora izbēga divi jaunieši, kuriem par zādzībām bija piemērots cietumsods. Uzbrukums notika brīdī, kad policijas darbinieks veica uzkopšanas darbus – policistam tika nodarīti miesas bojājumi un abi jaunieši pameta izolatora telpas.

 

Uzreiz pēc bēgšanas Ogrē tika mobilizēti policijas spēki un tika noslēgta pilsēta, lai jaunieši nevarētu no tās izbraukt. Ap to pašu laiku viens no Ogres iecirkņa kriminālpolicijas darbiniekiem, kurš bija izgājis pastaigā pa pilsētu, jauniešus pamanīja uz ielas un vienu no abiem notvēra. Meklēšanas darbi turpinājās visu nakti un no rīta tika aizturēts arī otrs jaunietis – viņš slēpās kādā dzīvoklī Ogrē.

 

Pret jauniešiem uzsākts kriminālprocess par bēgšanu grupā no īslaicīgās aizturēšanas vietas, ja tā saistīta ar vardarbību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts līdz pat piecus gadus ilgs cietumsods.

 

Šobrīd ir zināms, ka policijas darbinieks nav rīkojies atbilstoši iekšējām instrukcijām, jo citādi bēgšana nebūtu bijusi iespējama. Visi bēgšanas apstākļi, kā arī izolatora novērošanas kameru ieraksti tiks vērtēti iekšējā izmeklēšanā. 

TOP Komentāri

avatar