Policija brīdina: parādījusies jauna tendence viltoto eiro izplatīšanā

Kā jau iepriekš tas tika paredzēts, Latvijā viltoto eiro apmēri šogad ir pieauguši, bet tas ir tikai likumsakarīgi, jo iepriekš Latvijā nebija iespējams norēķināties ar eiro. Šā gada pirmajos desmit mēnešos Valsts policija ir konstatējusi 747 viltas eiro banknotes un 273 monētas ar kopējo nominālvērtību 41 824 EUR.

Visizplatītākās ir 50 EUR banknotes – policija desmit mēnešos konstatējusi 399 viltojumus ar šādu nominālvērtību, tāpat salīdzinoši plaši izplatītas ir 20 EUR banknotes(200 gab.), taču 100 EUR banknotes bijušas vien 96.

Jau tagad redzams, ka, tuvojoties gada beigām, viltojumu skaits pieaug, turklāt ir parādījusies jauna tendence – blēži arvien biežāk viltoto naudu cenšas iesmērēt tirgotājiem mazajos veikaliņus, it sevišķi lauku reģionos, jo mazajos veikaliņos bieži nav iekārtas, ar ko pārbaudīt banknošu autentiskumu, tādēļ policija aicina mazos tirgotājus būt īpaši vērīgiem. Ja gada sākumā bija vairāki gadījumi, kad viltojumi bija ļoti nekvalitatīvi, tad šobrīd lielākoties tos ar neapbruņotu aci ir grūti atšķirt no īstām banknotēm.

Sagaidāms, ka nākamgad viltojumu izplatība varētu pieaugt vēl vairāk, jo eirozonai pievienosies arī Lietuva, līdz ar to Latvija robežosies ar divām valstīm, kurās oficiālā valūta būs eiro. Jāpiebilst, ka jau šā gada septembrī Valsts policijas Zemgales reģiona darbinieki Jelgavā aizturēja kādu 26 gadus vecu Lietuvas iedzīvotāju, kurš veikalā mēģināja norēķināties ar viltotu 50 eiro banknoti.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar