Policija aiztur pedofilu un aicina atsaukties cietušos

Šā gada 8. septembrī Rīgā, Lokomotīves ielā ap pulksten 19:00 kādas daudzstāvu mājas kāpņutelpā 38 gadus vecs vīrietis veica netiklas darbības pret nepilngadīgu meiteni. Saņemot informāciju par notikušo, policijas darbinieki nekavējoties izbrauca uz notikuma vietu.

 

Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Ķengaraga iecirkņa patruļpolicijas darbiniekiem noskaidroja vainīgās personas pazīmes un nekavējoties uzsāka operatīvos meklēšanas pasākumus. Policisti noskaidroja personas iespējamo atrašanās vietu, un ap pulksten 22:00 vīrietis tika aizturēts savā dzīvesvietā. Pēc aizturēšanas vīrietis ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

 

Aizturētais ir 1976. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš vairākas reizes tiesāts par analoģiskiem noziegumiem. Vīrietis šā gada maijā atbrīvots no apcietinājuma, kur izcieta piecu gadu cietumsodu.  

 

Par šo gadījumu policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 160. panta 4. daļas par seksuālu vardarbību. Šādam pārkāpumam likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

 

Policijas darbiniekiem ir aizdomas, ka šis vīrietis varētu būt pastrādājis vēl citus līdzīgus noziegumus. Tādēļ policija lūdz atsaukties ikvienu, kas ir cietis no attēlā redzamā vīrieša pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņa numuriem: 67086800 vai 110, vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

 

Foto: VP

TOP Komentāri

avatar