Pļavniekos narkodīleris ar nazi metas virsū Speciālo uzdevumu bataljona darbiniekam

Valsts policija saņēma operatīvo informāciju par kādu vīrieti, kurš, iespējams, nodarbojas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Vakar, 17. maijā, pulksten 21.50 Valsts policijas Rīgas reģiona kriminālpolicisti un SUB darbinieki ieradās aizdomās turamā 1996. gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā Pļavniekos, lai veiktu kratīšanu.

     Policistiem veicot aizturēšanu, vīrietis, kas tobrīd atradās narkotiku iespaidā, ar nazi metās virsū vienam no SUB darbiniekiem. Tikai pateicoties likumsarga augstajam profesionālās sagatavotības līmenim un speciālajam apģērbam, policists ievainots tikai rokas pirkstā. Pielietojot speciālos cīņas paņēmienus, policisti uzbrucēju neitralizēja un aizturēja, novēršot draudus savām dzīvībām.

    Savainotais policists tika nogādāts slimnīcā, kur viņam uzlikta šuve. Aizturētais iepriekš bija nodarbojies ar Austrumu cīņām.

    Pārmeklējot jaunā vīrieša dzīvesvietu, policisti atrada un atsavināja aptuveni 500 gramu marihuānas.

     Aizturētais jau iepriekš sodīts par narkotiku lietošanu un glabāšanu.

     Saistībā ar notikušo pret 1996. gadā dzimušo vīrieti uzsākts kriminālprocess par narkotiku glabāšanu lielā apmērā realizēšanas nolūkā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Turklāt aizturētajam būs jāatbild arī par uzbrukumu valsts varas pārstāvim.

     Šobrīd aizturētais atrodas izolatorā un šodien tiks lemts par apcietinājuma piemērošanu. 

Foto: VP

TOP Komentāri

avatar