Pirmā svara korekcijas programma bērniem Latvijā

Par programmas izveidi, gaitu un pirmajiem rezultātiem, klātesošajiem stāstīja iesaistīto speciālistu komanda – bērnu endokrinologs, pediatrs, uztura speciālists, fizioterapeits, ergoterapeits, rehabilitologs un psihologs. Savukārt šefpavārs Normunds Baranovskis sniedza praktiskus ieteikumus, kā pagatavot veselīgu desertu.

Latvijā strauji pieaug bērnu un pusaudžu skaits ar lieko svaru. Aptaukošanās saistās ar nopietniem veselības traucējumiem, kas attīstās agrīni un noved pie dzīves kvalitātes pasliktināšanās, nereti pat dzīvības apdraudējuma. Ir ļoti būtiski ne tikai laikus pamanīt strauja svara pieaugumu, bet arī izprast un novērst liekā svara cēloņus, iesaistot pēc iespējas daudzpusīgākus svara korekcijas rīkus. Svarīgas ir gan fiziskās aktivitātes, gan veselīgs un sabalansēts uzturs, gan bērna garīgā veselība un individuālās vajadzības, gan ģimenes atbalsts un sapratne, mainot dzīvesveida paradumus.

Uzsākot programmu, bērni saņem dažādu speciālistu konsultācijas, kuri novērtē bērna vispārējo fizisko un psiholoģisko stāvokli, piemērojot labāko ārstēšanas taktiku, kas iekļauj gan individuālu treniņu programmu, gan īpaši piemērota uztura plānu u.c. Lai bērniem un jauniešiem vairotu izpratni par veselīga ēdiena pagatavošanu un lietošanu ikdienā, uztura speciālists kopā ar programmas dalībniekiem gatavo ne tikai veselīgu, bet arī gardu maltīti, kurai produktus sagādā uzņēmums Rimi Latvia. Programmas aktīvais darbs uz vietas slimnīcā norit divas dienas ar atkārtotām un programmas uzturošām konsultācijām pie speciālistiem vēlākā laikā periodā.

TOP Komentāri

avatar