Piketā pieprasīs reformas dzīvnieku aizsardzībā

Biedrības pārstāvji norāda, ka ir nepieciešamas reformas dzīvnieku labturības uzraudzībā, padarot to efektīvu un caurspīdīgu un paredzot tiesības sabiedriskajām dzīvnieku aizsardzības organizācijām pārliecināties par Pārtikas un veterinārā dienesta veikto pārbaužu objektivitāti.

“Nav pieļaujams, ka dzīvnieku aizsardzības pārkāpumi tiek risināti diskrēti starp ražotājiem un uzraudzības iestādi, izslēdzot no procesa sabiedriskās organizācijas. Līdzīgi kā patērētāju tiesību aizsardzības biedrības var piedalīties valsts iestāžu kontrolēs un pārstāvēt patērētājus tiesā, ir jārada instrumenti sabiedrisko organizāciju līdzdalībai dzīvnieku aizsardzībā,” pauž biedrības “Dzīvnieku brīvība” valdes locekle Katrīna Krīgere.

Organizācijas pārstāve norāda, ka biedrība jau gadiem ilgi sastopas ar situācijām, kurās esošā uzraudzības sistēma nespēj nodrošināt likuma ievērošanu industriālajās dzīvnieku fermās, atstājot novārtā sabiedrības intereses uz dzīvnieku aizsardzību. 

Jau ziņots, ka biedrības “Dzīvnieku brīvība” aktīvists šovasar veica pētījumu vienā no Latvijas lielākajām cūku fermām – SIA “Baltic Pork” ražotnē “Krastmalas”. Strādājot fermā par cūkkopi, aktīvists dokumentēja dzīvnieku turēšanas apstākļus un atklāja plašus likumpārkāpumus: fermā tiek sistemātiski ignorētas minimālās dzīvnieku labturības prasības, turot grūsnās sivēnmātes individuālos sprostos, nekur nenodrošinot dzīvniekus ar likumā prasītajiem pakaišiem, nesniedzot veterināro palīdzību slimajiem un ievainotajiem dzīvniekiem u.c. PVD regulārajās plānveida pārbaudēs šos pārkāpumus nebija konstatējis.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar