Piemiņas vietas izveidošanai pašvaldība plāno iegūt īpašumā zemi Priedaines ielā 20

Rīgas pilsētas pašvaldība nekustamajā īpašumā Priedaines ielā 20 plāno izveidot piemiņas vietu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem,  paredzot arī grozījumus Rīgas teritorijas plānojumā 2006.-2018.gadam un mainot minētajam nekustamajam īpašumam atļauto izmantošanu no dzīvojamās apbūves teritorijas uz apstādījumu un dabas teritoriju. Tā kā zeme bija privātīpašums, pašvaldībai līdz šim nebija iespēju piemiņas vietu izveidot.

 

Pašvaldība griezās pie zemes īpašniekiem ar priekšlikumu zemi mainīt, un jūnija beigās Rīgas domes Īpašuma departaments saņēma SIA „Homburg Zolitude” un SIA „Tineo” iesniegumus, kuros zemesgabala Priedaines ielā 20 īpašnieki apliecina iespējamo nekustamā īpašuma maiņas darījumu.

 

Rīgas domes Īpašuma komiteja šodien uzdeva domes Īpašuma departamentam veikt nepieciešamās darbības zemes Priedaines ielā 20 iegūšanai Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā maiņas ceļā, atbilstoši MK noteikumiem par kārtību, kādā atsavināma publiskas personas manta. Neatkarīgi vērtētāji noteiks zemes vērtību, un atbilstoši tai pašvaldība piedāvās zemi no pilsētas zemes apmaiņas fonda. 

TOP Komentāri

avatar