Piedzēries motociklists Vecrīgā bēg no policijas (VIDEO)

Svētdienas, 17.jūnija, rītā Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu motociklistu, kurš esot piedzēries un grasoties sēsties pie stūres. Kārtības sargi nekavējoties devās uz Pulvertorni, kur blakus attiecīgais motociklists bija manīts. Ierodoties notikuma vietā, policisti uzrunāja iereibušo kungu, kurš stāvēja blakus motociklam. Vīrietis apgalvoja, ka neesot vēlējies braukt, bet gan gribējis tik uzvilkt savu jaku, kas esot stāvējusi pie motocikla. Tāpat motocikla īpašnieks stāstīja, ka motociklu nemaz neesot iespējams iedarbināt.

Policisti vairakkārt kungam piekodināja, ka reibumā pie stūres sēsties nedrīkst, kā arī brīdināja ne tikai par sodu, bet arī par iespējamām sekām. Sarunas laikā vīrietis lūdza viņu kopā ar motociklu nogādāt mājās, bet policisti atbildēja, ka motociklu pārvietot viņi nevarot. Vēlāk izrādījās, ka arī pašu vīrieti policisti nevar nogādāt mājās, jo viņš dzīvoja ārpus Rīgas. Sarunas nobeigumā kārtības sargi norādīja uz apkārt esošajām videonovērošanas kamerām un vēlreiz piekodināja nebraukt reibumā, jo, ja viņš to darīšot, tad videonovērošanas centra darbinieki policistiem uzreiz par to paziņošot.

Kad bija pārbaudīti vīrieša dati, policisti devās prom, aicinot kungu doties mājās ar taksometru, taču tiklīdz policijas patruļauto pazuda ap stūri, rācijā videonovērošanas centra darbinieki ziņoja, ka vīrietis esot iedarbinājis savu spēkratu. Kamēr policijas auto devās atpakaļ, motociklists jau bija uzsācis kustību un metās bēgt.

Pēc neilgas pakaļdzīšanās kārtības sargiem izdevās motociklu panākt un nogriezt tam ceļu. Vadītājs uzreiz tika aizturēts un uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki. Motocikla vadītājs atteicās no alkohola pārbaudes.

Par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes piemēro administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro, kā arī atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

TOP Komentāri

avatar