Pieaudzis sūtīto sīkpaku daudzums

Latvijas Pastā apstrādāto starptautisko ienākošo sīkpaku apjoms 2017.gadā salīdzinājumā ar 2016.gadu palielinājies par  diviem miljoniem vienību, pārsniedzot astoņus miljonus vienību. Lielāko šo sūtījumu īpatsvaru veido sīkpakas no dažādām ārvalstu interneta tirdzniecības platformām, pamatā Āzijas valstu e-komercijas veikaliem. Pagājušajā gadā Latvijas Pasts iniciēja arī iesaistīšanos tranzīta projektā – e-komercijas sūtījumu piegādēs no Āzijas uz trešajām valstīm, pamatā piegādājot Ķīnas tirdzniecības platformas Alibaba sūtījumus.

2016.gadā Latvijas Pastā tika apstrādāti seši miljoni starptautisko ienākošo sīkpaku, tādējādi 2017.gadā šo sīkpaku daudzums palielinājies par 33,3%. Aizvadītā gada decembrī, kas tradicionāli ir aktīvākais dāvanu sūtīšanas periods, Latvijas Pastā apstrādāti 0,86 miljoni starptautisko ienākošo sīkpaku, un arī šis rādītājs par 261 000 vienību pārsniedz analoga perioda rezultātus gadu iepriekš.

2017.gadā Latvijas Pasts iesaistījās e-komercijas sūtījumu tranzīta piegādēs no Āzijas uz trešajām valstīm, pamatā piegādājot Ķīnas tirdzniecības platformas Alibaba sūtījumus. “Pasta sūtījumu piegādes risinājumi ir pasaulē pieprasīts pakalpojums, bet Latvijas Pasta gadījumā mēs šo pieprasījumu pat iniciējām no savas puses ar proaktīvu rīcību, saredzot tajā mūsu uzņēmumam līdz šim nebijušas biznesa perspektīvas,” uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Projekta ietvaros Latvijas Pastā 2017.gada otrajā pusē apkalpots ap 20 tranzīta sūtījumu lidmašīnu kravu, no kurām lielākās – ar lidmašīnām Boeing 747. Līdzīga Alibabas grupas sadarbības partnerība darbojas arī citur, piemēram, ASV un Honkongā.

2017.gadā Latvijas Pastā kopumā apstrādāti vairāki desmiti miljonu dažāda veida sūtījumu: sīkpakas, pakas, vēstules, pastkartes, eksprespasta sūtījumi, bandroles, reklāmas materiāli, abonētie preses izdevumi.

Latvijas Pasts

TOP Komentāri

avatar