Pie kura psiholoģiskā tipa piederi Tu un Tavi paziņas?

LAUVA.  Pie šīs grupas piederīgais cilvēks ir dzimis, lai valdītu. Viņam patīk veikt lietas ar tūlītējiem rezultātiem. Atpūsties ir noziegums! Lauvas laika posms ir tagadne. Viņš rada ap sevi spriedzi. Ir ļoti izlēmīgs. Ar kolēģiem vēlas konstruktīvas attiecības. Lauva jautājumus uztver kā draudus. Viņš nebaidās no spriedzes vai konfrontācijas. Lauvas lozungs: „Darīsim to tagad!” Būtiskākās īpašības: drosmīgs, uzņemas vadību, apņēmīgs, mērķtiecīgs, vadītājs, lēmumu pieņēmējs, noteikts un stingrs, konkurējošs, patīk izaicinājumi, enerģisks, vērsts uz mērķi, neatlaidīgs, pašpaļāvīgs, avantūrisks. Visbiežāk lauvas ir holēriķi.

BEBRS. Nevar ātri pieņemt lēmumu, kritizē pats sevi. Bebri kontrolē emocijas. Viņam ir uzskats, ka labs cilvēks savas emocijas neizpauž. Bebrs lasa instrukcijas. Neprot kļūdīties. Hobijus veic profesionāli un visu vēlas darīt perfekti. Patīk pieņemt piesardzīgus lēmumus. Nemīl riskēt. Patīk lietot kritiķa iemaņas problēmu risināšanā. Dzīvo pēc moto: darīsim to pareizi! Bebrs turas pie esošajām tradīcijām. Viņa laika posms ir pagātne. Bebrs vērš dusmas uz iekšu un patur tās sevī. Kritika viņu apstādina. Svarīgas ir pozitīvās atsauksmes. Visur ir pedantisks. Bebra lozungs: „Darīsim to tā, kā tas vienmēr ir darīts arī agrāk!” Bebra īpašības: savaldīgs, atturīgs, apdomīgs, apķērīgs, precīzs, detalizēts, sīkumains, analītisks, zinātkārs, prognozējams, praktisks, kārtīgs, neatlaidīgs, plānotājs, lietišķs. Visbiežāk bebri ir flegmatiķi.

ŪDRS. Viņš ir izteikts sangviniķis. Vēlas gūt prieku. Nedara darbu, kas neinteresē. Patīk ierasties vēlu. Ir nenopietna attieksme pret lietām. Spēj motivēt citus darbam, piesaistīt auditorijas uzmanību. Ir dabiskas runas dāvanas. Ūdram ir nosliece neievērot detalizētus norādījumus. Viņš nav sīkumains. Ūdrs koncentrē uzmanību uz nākotni. Ir optimists. Cenšas izvairīties no konfrontācijas. Nevēlas sāpināt citus, daudz ko noklusē. Viņš skatās patiesībai acīs un ir lielisks kontaktu veidotājs. Viņam nav svešinieku. Ir jūtīgs pret vienaudžu spriedumiem. Grib zināt, ko par viņu domā. Ūdra lozungs: „Uzticies man! Es to izdarīšu!” Raksturīgākās īpašības: uzņemas risku, ir jokdaris, cilvēks ar vīziju, patīk dažādība, motivētājs, lietu sekmētājs, patīk izmaiņas, enerģisks, radošs, runīgs, viegli sajauc lietas, izvairās no detaļām, orientēts uz citiem.

ZELTA RETRĪVERS. Viņam mēs parasti esam gatavi paraudāt uz pleca. Zelta retrīvers spēj uzņemt daudz emocionālu sāpju, paliekot otram uzticīgs. Ir lojāls. Kontakti ar cilvēkiem ir dziļi. Patīk izpatikt citiem. Dara melno darbu, lai viss notiktu labi. Ir līdzcietīga sirds. Ļoti jūtīgs. Pamana nianses emocionālajā uzvedībā. Ir ļoti viegli sāpināms. Smagi uztver nodevību. Pie noteiktas sāpinājuma devas viņš sāk distancēties. Ir piemēroties spējīgs. Kas lauvai būs olis, tas zelta retrīveram būs smags akmens. Visvieglāk kļūst līdzatkarīgs. Pielāgojas un pēc tam nemāk dzīvot tālāk. Vispretrunīgākais no visiem četriem cilvēku tipiem. Viņam ir svarīgi sagatavoties pārmaiņām. Ietiepīgi paliek pie tā, ko uzskata par pareizu. Ja kaut kam notic, to aizstāv ar visiem spēkiem. Zelta retrīvera lozungs: „Saglabāsim lietas tādas, kādas tās ir!” Raksturīgākās īpašības: atsaucīgs, nosvērts, neprasīgs, iejūtīgs, pacietīgs, rūpīgs, gādīgs, izvairās no konfliktiem, patīk rutīna, spējīgs piemēroties, nepatīk izmaiņas, iecietīgs, labs klusētājs. Visbiežāk zelta retrīveri ir melanholiķi.

Teksts: Ligita Ābolniece

TOP Komentāri

avatar