Pie atjaunotā Rīgas Franču liceja iedegas eglīte

Pirmdien, 17.decembrī, Centra sporta kvartālā (K.Barona ielā 116A) skolas audzēkņi kopā ar direktori un Pasaka nams rūķiem iededza Ziemassvētku eglīti, kuras svētku rotas – lampiņu virtenes – ir uzņēmuma “Jūrmalas mežaparki”, kas veica rotaļu laukumu izbūvi, dāvana gan mazajiem, gan lielajiem kvartāla apmeklētājiem svētkos.

Ziemassvētku egles augstums ir aptuveni 11 metri un šī jau ir otrā eglīte, kas iemirdzēsies Centra sporta kvartālā. Pagājušajā gadā 16.septembrī atklāja 4 hektārus plašo Centra sporta kvartālu, kurā ir izveidots viens no lielākajiem rotaļu laukumiem bērniem. Tajā ir uzstādītas dažāda veida rotaļu iekārtas un elementi, kas paredzēti dažāda vecuma bērniem. Rotaļu laukuma vizuālajā noformējumā par pamatu izmantota Rīgas pilsētas simboli un vēsture. Pārējā teritorijā ir izveidoti futbola, basketbola, multifuncionālie, ielu vingrošanas un pludmales volejbola laukumi, kā arī skeitparks un veloparks. Pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma rotaļu laukuma izveidošanas darbus veica uzņēmums “Jūrmalas mežaparki”, bet stadiona izbūves un teritorijas labiekārtošanas darbus veica pilnsabiedrība “LNK Industries Partnership”.

Ziemassvētku eglīti pirmo reizi iededza arī pie Rīgas Franču liceja atjaunotās vēsturiskās ēkas (K.Valdemāra ielā 48), kurā mācības skolas audzēkņi uzsāka šajā mācību gadā.

Ziemassvētku egle ir aptuveni 10 metru augsta un to rotās 300 led lampiņu virtenes. Egli ir uzņēmuma “Moduls Engeneering ” dāvana skolai un rīdzinikiem. Svētku rotā iedegās ne tikai Ziemassvētku egle, bet arī liceja vēsturiskā ēka, kurai uzņēmums šogad uzstādīja fasādes dekoratīvo apgaismojumu.

Bijušā Franču liceja un Franču institūta ēka Krišjāņa Valdemāra ielā 48 ir celta 1930. gadā pēc arhitekta I.Blankenburga projekta par Rīgas domes, Latvijas valdības un Francijas valdības līdzekļiem un līdz 30. gadu beigām bija Latviešu – franču tuvināšanās biedrības īpašums. Padomju laikā līdz 1951. gadam ēkā izvietojās Rīgas Anrī Barbisa 11. vidusskola, 70. gados – LVU Ģeogrāfijas fakultāte, vēlāk Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultāte.

Rīgas Franču liceja renovācija veikta ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, īstenojot projektu Nr.8.1.2.0/17/I/023 “Rīgas Franču liceja Krišjāņa Valdemāra ielā 48, Rīgā, ēkas renovācija, nodrošinot ergonomiskas mācību vides ierīkošanu un inovatīvu informācijas un komunikāciju tehnoloģijas risinājumu ieviešanu”. Ēku pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma atjaunoja pilnsabiedrība “RERE Būve 1”.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar