Pie administratīvās atbildības saukti 11 deputāti

No šī gada 8.janvāra līdz 9.aprīlim pie administratīvās atbildības saukti 11 Saeimas deputāti. Par to Saeimai ceturtdien, 10.maijā, ziņojumu sniedza Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra sniegto informāciju naudas sods par braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošanu piemērots Intam Dālderim, Romanam Miloslavskim, Arvīdam Platperam un Sergejam Potapkinam. Deputāts Arvīds Platpers saņēmis arī brīdinājumu par braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošanu, tāpat brīdinājums piemērots Andrim Siliņam un Jānim Trupovniekam.

IeM arī informē, ka par braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošanu, kā arī transportlīdzekļu reģistrācijas un numura zīmju lietošanas noteikumu pārkāpšanu un vispārīgo ceļa satiksmes noteikumu pārkāpšanu naudas sods piemērots Artim Rasmanim. Par vispārīgo ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu brīdinājums piemērots Aldim Adamovičam.

Naudas sods piemērots arī Ivanam Ribakovam par ārējās apgaismes ierīču lietošanas noteikumu pārkāpšanu, Jānim Rukam par transportlīdzekļu vadītāju pārkāpumiem īpašos gadījumos un braukšanas sākšanas un braukšanas virziena maiņas noteikumu pārkāpšanu, kā arī Jānim Urbanovičam par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu.

Saeimas Mandātu komisijas priekšsēdētājs Saeimas sēdē vērsa uzmanību uz faktu, ka atsevišķi deputāti administratīvi sodīti jau vairākkārt un tas nekalpo par labu piemēru sabiedrībai.

Ziņojums Saeimai sniegts saskaņā ar 2016.gada maijā pieņemtajiem grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē un Saeimas kārtības rullī, kas paredz, ka Saeimas deputāta administratīvai sodīšanai vairs nav nepieciešama parlamenta piekrišana. Savukārt Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija reizi kārtējās sesijas laikā Saeimas sēdē paziņo par iepriekšējās sesijas un starpsesiju laikā administratīvi sodītajiem deputātiem.

Saeimas Preses dienests

Foto:saeima.lv

TOP Komentāri

avatar