Pētījums: Interneta lietotāji Latvijā visaktīvākie darba dienās plkst.22

GemiusTraffic dati rāda, ka darba dienas pirmajā pusē internetu Latvijā visaktīvāk pārlūko no datoriem. Pieņemot, ka visa interneta plūsma katrā no platformām dienā veido 100 procentus, laikā no 08:00 līdz 18:00 no datoriem tiek veikti 63 procenti no interneta lapu apmeklējumiem. Paralēli datoriem, šajā laika posmā aktīvi tiek izmantoti arī mobilie telefoni (52 procenti lapu skatījumu), kamēr no planšetdatoriem tiek ģenerēti 47 procenti no internetā veiktajiem lapu skatījumiem.

Aktīvākā mobilo ierīču izmantošana sākas posmā pēc 18:00 un ilgst līdz pusnaktij, radot vidēji 47 procentus no visiem dienas laikā veiktajiem mobilo lapu skatījumiem. Šajās diennakts stundās no planšetdatoriem tiek radīti par 5 procentiem vairāk lapu skatījumu nekā no mobilajiem telefoniem.

Ja darba dienu rītos interneta lietotāji visbiežāk pārlūko interneta lapas no datoriem un mobilajiem telefoniem, tad brīvdienās, laika posmā no 08:00 līdz 10:00, priekšroka tiek dota planšetdatoriem.

Lielākais ikdienā reģistrēto interneta lapu skatījumu skaits no datoriem un mobilajām ierīcēm tiek veikts 22:00 vakarā, tikmēr vismazākā interneta lietotāju aktivitāte novērojama laikā no 01:00 līdz 07:00 rītā.

Kā noskaidrots, populārākā operētājsistēma mobilo ierīču vidū ir Android. No visiem internetā veiktajiem lapu apmeklējumiem, 79 procenti nāk no mobilajiem telefoniem ar Android operētājsistēmu, bet 15 procenti – no ierīcēm ar Apple mobilo operētājsistēmu iOS. Arī planšetdatoru vidū populārākās ir Android ierīces (57 procenti no skatījumiem), kamēr planšetdatori ar iOS ģenerē 43 procentus no visiem interneta lapu skatījumiem.

gemiusAudience dati rāda, ka Latvijā aizvien turpina pieaugt interneta lietotāju skaits no mobilajām ierīcēm. Jūnijā no mobilajiem telefoniem internetu pārlūkojuši 680 900 lietotāji (salīdzinot ar 2015.gada janvāri, tas ir pieaugums par 26 procentiem), savukārt no planšetdatoriem – 399 500 interneta lietotāji (pieaugums par 28 procentiem).

Foto: ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar