Pašvaldību mājaslapu funkcionalitāte neatbilst iedzīvotāju prasībām

E-vides infrastruktūra ir viens no faktoriem, kas ļauj izvērtēt vai un kādā apmērā pašvaldības saviem iedzīvotājiem nodrošina pieeju mūsdienu tehnoloģijām un e-pakalpojumiem.

Lattelecom Biznesa klientu daļas direktors un Latvijas pašvaldību e-indeksa darba grupas vadītājs Gusts Muzikants skaidro: ”Pašvaldību mērījuma rezultāti liecina, ka šobrīd iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir pieejama zema pašvaldību mājaslapu funkcionalitāte. Visretāk pašvaldību mājaslapās iedzīvotājiem tiek nodrošināta iespēja pieteikt bērnus skolai, vērot domes sēžu tiešraides un pieteikt bērnus bērnudārzam.– Labāka situācija ir tehniskā atbalsta jomā – 114 pašvaldības iedzīvotājiem nodrošina brīvpiekļuves datorus, un gandrīz deviņās no desmit ir pieejams pašvaldības nodrošināts bezmaksas WiFi.”

Mājaslapas funkcionalitātē augstākos rezultātus uzrāda Ķekavas novada pašvaldība, kā mājaslapā pieejamas gandrīz visas no ekspertu identificētajām nozīmīgākajām funkcijām. Viņiem seko Kuldīgas, Siguldas, Strenču, kā arī Talsu novada pašvaldības. 

TOP Komentāri

avatar