Pašvaldības policija gatava jaunā mācību gada sākumam Rīgā

Pastiprinātā režīmā pašvaldības policija sāks strādāt jau no 28.augusta, papildus pienākumu veikšanai piesaistot gandrīz 200 darbinieku. No 1.septembra tiks organizēta policijas darbinieku patrulēšana pie 116 izglītības iestāžu audzēkņu apmācībai paredzētajiem ēku kompleksiem.

Teritoriālo pārvalžu darbinieki veikuši ceļu satiksmes drošības un informatīvo elementu – drošības barjeru, ceļa zīmju, ceļa apzīmējumu – apsekošanu pie Rīgas skolām, tāpat apsekoti citi drošību pastiprinošie elementi, piemēram, apgaismojums. Par konstatētajiem trūkumiem un potenciālajiem uzlabojumiem policija informēs Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, kā arī Rīgas domes Satiksmes departamentu.

Policisti pievērsīs pastiprinātu uzmanību bērnu un jauniešu iecienītajām pulcēšanās vietām – iekškvartāliem, parkiem, aktīvās atpūtas vietām, iekļaujot tās patrulēšanas maršrutos. Pastiprināta uzmanība tiks pievērsta arī nesen atjaunotajiem parkiem un sporta kompleksiem pie izglītības iestādēm, kur policijas apsekojumi paredzēti arī nakts laikā. Atšķirībā no citiem gadiem, patruļas un policijas mobilais resurss pastiprināti atradīsies ne tikai pilsētas centrālajā daļā, bet arī apkaimēs.

Jau brīvdienās pirms Zinību dienas policija sāks pastiprinātus reidus, tirdzniecības vietās kontrolējot alkohola un tabakas izstrādājumu tirdzniecības aizlieguma nepilngadīgām personām ievērošanu. Šogad īpaša uzmanība tiks pievērsta arī pieaugušajiem, kas nepilngadīgajiem palīdz iegādāties alkoholu un tabakas izstrādājumus.

Pašvaldības policijas veikto pasākumu rezultātā pārkāpumu skaits Zinību dienā ir ievērojami samazinājies – ja 2008.gadā tika fiksēti aptuveni 300 pārkāpumi, tad 2013.gadā to bija mazāk par 50. 2014.gadā policijas redzeslokā nonāca 41 nepilngadīgais, tai skaitā bija gadījumi, kad nepilngadīgajiem sniegta palīdzība, kas nav saistīts ar pārkāpumiem.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Foto: ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar