Pašmāju plastikas ķirurgi tiekas ar franču mākslas ikonu ORLAN

Plastiskās ķirurģijas un kosmetoloģijas lietpratējiem bija iespēja izzināt, kāpēc provokatīvā māksliniece daudzus no saviem mākslas darbiem īstenojusi uz operācijas galda, kā arī kādu vēstījumu nes mākslinieces daudzās performances, kino projekti, lielformāta un citi  darbi.

 

Pateicoties Francijas Institūta Latvijā un Franču botulīna skolas atbalstam, izmeklētai publikai tika sniegta iespēja īsi pirms ORLAN izstādes atklāšanas un plānotajiem pasākumiem Rīgā tikties ar šarmanto mākslinieci. Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar mākslinieces uzskatiem par mūsdienu sabiedrību, skaistuma duālo dabu, kā arī izzināt par sajūtām, kādas skandalozā māksliniece izjutusi plastisko operāciju sēriju laikā, kamēr bijusi nomodā.

 

“Šis ir neapšaubāmi viens no Latvijas šā gada krāšņākajiem un ievērības cienīgākajiem mākslas pasaules notikumiem – uzņemt ORLAN izstādi Rīgā, turklāt pašas mākslinieces izpildījumā,” stāsta IPSEN Pharma Latvija vadītāja un Franču botulīna skolas pārstāve Linda Sedleniece. “Jūtamies pagodināti būt pirmajiem Latvijā, kam dota šī fantastiskā iespēja tikties ar vienu no pasaules spožākajām un drosmīgākajām māksliniecēm. ORLAN ir brīnišķīgs piemērs, kā spēt uzdrīkstēties būt, domāt un rīkoties citādāk, nekā pārējā sabiedrība ir ieradusi. Viņas uzdrīkstēšanās, kas atspoguļojas arī daiļradē, ir apbrīnojama; šādu iekšēju spēku vēlētos novēlēt ikvienai Latvijas daiļā dzimuma pārstāvei un arī kungiem,” tā Franču botulīna skolas pārstāve Linda Sedleniece.

 

Pasākuma laikā ezotēriskā māksliniece dalījās savos iespaidos par to, kāpēc izvēlējusies savu ķermeni izmantot kā mākslas instrumentu, kā arī par to, kā saskata plastisko ķirurģiju – tā neesot cīņa par mūžīgu jaunību, bet gan cīņa pret nāvi. Māksliniece ir pārliecināta, ka grumbas cilvēka sejā ir nāves nospiedums, tāpēc arī māksliniece pati izvēlas gadu radītos nospiedumus mainīt vai arī atbrīvoties no tiem.

 

Foto: publicitātes

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Inta Fogele
Viesis
Inta Fogele

Ļoti nožēloju,ka personisku iemeslu dēļ nevarēju izmantot Franču botulīna skolas uzaicinājumu tikties ar ORLAN un varu tikai izteikt cerību,ka šī ir pirmā,taču ne pēdējā viņas vizīte Latvijā.Nav jau daudz cilvēku,kuri nebaidās domāt un būt CITĀDI,tajā pašā laikā esot toleranti pret tiem,kuri tādi nav..