Pasākums „Vilcēna pavasara svētki” Dabas muzejā

Apmeklētājiem stāstīja par vilku dzīvesveidu, vilkiem Latvijā un pasaulē, un tika dziedātas vilku dziesmas kopā ar vilcēna draugiem – „Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris” mūziķiem.

Vakara gaitā Zooloģijas ekspozīcijā ierīkotajos izziņas punktos muzeja speciālisti stāstīja par vilkiem Latvijā, to izplatību pasaulē un vilka „radiniekiem” – koijotu, šakāli un dingo, kā arī aicināja apmeklētājus iesaistīties vienkāršu uzdevumu risināšanā un radošās nodarbēs. Ciemos ieradās īpašie pasākuma viesi – mūziķi no apvienības „Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris”, līdzi ņemot dziesmas lieliem un maziem vilcēna draugiem.

Pasākuma apmeklētājiem pirmajiem bija iespēja apskatīt arī jaunatklāto fotoizstādi „Vilks Igaunijā”, kas tapusi sadarbībā ar žurnālu Loodusesõber („Dabas draugs”) un informācijas vietni Looduskalender (Dabas kalendārs) Igaunijā, un Latvijas Valsts mežzinātnes institūtu „Silava”. Izstādē līdz 3. maijam būs apskatāmas 20 Igaunijā bez profesionālā aprīkojuma uzņemtas fotogrāfijas, kurās redzami vilki, to darbības atstātās pēdas un citas liecības par pelēču gaitām.

TOP Komentāri

avatar