Pasākums sieviešu cietumā atklāj ieslodzīto maigumu

2016. gada 15. februārī Iļģuciema cietumā labdarības fonds Labdaris.lv bija noorganizējis pasākumu ieslodzītajām ar suņu piedalīšanos. Tā laikā notika nepilnas divas stundas ilgs kanisterapijas seanss un īpaši apmācītu suņu paraugdemonstrējumi. Tā mērķis bija sniegt emocionālu atbalstu ieslodzītajām ar saskarsmes grūtībām un uzturēt sieviešu kontaktu ar ārpasauli.

Iļģuciema cietuma priekšnieka vietniece Regīna Martinova pastāstīja: “Mēs esam ļoti priecīgi par šo pasākumu. Mēs meklēsim iespējas, lai arī turpmāk pie mums būtu iespējams organizēt kanisterapijas seansus. Šie un arī citi pasākumi ir ļoti vajadzīgi, lai ieslodzītās nezaudētu kontaktu ar ārpasauli.” R. Martinova uzsver, ka ne uz mirkli nedrīkst aizmirst to, ka ieslodzītajām pēc atbrīvošanas būs jāveido kontakts ar svešiem cilvēkiem. Šādi pasākumi palīdz viņām sagatavoties dzīvei pēc ieslodzījuma.

Kanisterapiju nodrošināja biedrība “Maigais suns”. Ieslodzītās par to bija sajūsmā. Ierodoties suņiem, sievietes pat minēja, ka sastapšanās ar dzīvniekiem ir viņu sapņu piepildījums. Daloties savās sajūtās, ieslodzītās atklāja, ka saruna ar dzīvnieku notiek “no sirds uz sirdi” un sniedz daudz lielāku emocionālo piepildījumu nekā komunikācija ar cilvēkiem. Biedrības “Maigais suns” vadītājs Viktors Mucinieks pastāstīja, ka suņa klātbūtne palīdz radīt laimes hormonu un pozitīvās emocijas.

Pēcpusdienā ieslodzītajām bija iespēja vērot speciāli apmācītu suņu paraugdemonstrējumus. To laikā vācu aitu sugas suns pārvarēja dažādus šķēršļus, kā arī bija vērojama inscenēta laupītāja aizturēšana. To pavadīja ovācijas un aplausi. Pirms un pēc demonstrējumiem ieslodzītās apskāva un glaudīja atvesto suni, parādot prieku un labestību, kas mīt ieslodzītajās.

Labdaris.lv pārstāve Simona Šjadīte atklāja: “Redzot, kā sievietes komunicē ar dzīvniekiem, ir grūti noticēt, ka viņas ir pārkāpušas likumu vai kādam nodarījušas pāri. Suņi  it kā atmodināja labestību, sirsnību un iecietību. Man radās iespaids, ka darbs ar dzīvniekiem patiešām ir labākais veids, kā atraisīt sievietēs visu labo un palīdzēt ieslodzītajām atklāt sevī emocijas, ko viņas vēlēsies dāvāt arī citiem.”

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar