Parakstīts līgums par “Liepājas metalurga” pārdošanu

“Šodien ir noslēdzies ļoti būtisks posms “Liepājas metalurga” pārdošanas procesā. Esmu gandarīts, ka mums ir izdevies atrast investoru un noslēgt darījumu iepriekš plānotajā laikā.  Šī mēneša laikā mēs nopietni strādāsim, lai nodotu “Liepājas metalurga” mantu jaunajam īpašniekam un uzņēmums pēc iespējas ātrāk varētu atsākt ražošanu. Tās ir ļoti labas ziņas gan liepājniekiem, gan Latvijas tautsaimniecības nozarei kopumā,” pēc līguma parakstīšanas sacīja Velmers.

 

Valērijs Krištals, „KVV Group” īpašnieks: „Pirkuma līguma parakstīšana par „Liepājas metalurga” iegādi ir sākums jaunai uzņēmuma nākotnei metalurģijas pasaulē. Varu apliecināt, ka Latvijā maksātnespējīgā „Liepājas metalurga” pārdošanas process no valsts puses tika noorganizēts augstā līmenī un ļoti profesionāli. Šobrīd mēs aktīvi turpināsim darbu, lai ražotne savu darbu atsāktu pēc iespējas drīzāk – pēc labākā scenārija jau novembrī. Pirmajā posmā paredzam, ka tā darbosies divās maiņās, saražojot vairāk nekā 35 000 tonnu produkcijas mēnesī. Savukārt nepieciešamais darbinieku skaits būtu ap 500 cilvēku, kas atbilstoši jaudu pieaugumam arī palielināsies.”

 

„KVV Group” ir Ukrainas holdinga kompānija, kas reģistrēta Kijevā. Tās galvenie darbības virzieni ir metāllūžņu iepirkšana, pārstrāde un piegāde Ukrainā un uz eksportu, metāla ražošana, celtniecības bizness un ostu pakalpojumi. „KVV Group” holdingā ietilpst 30 uzņēmumi, nodarbinot aptuveni 2000 darbinieku. Kompānijai ir vairāk nekā 200 metāllūžņu pieņemšanas punktu dažādos Ukrainas reģionos. Pēc biznesa izdevuma „Forbes” datiem „KVV Group” 2011.gadā tika minēta kā 40. lielākais uzņēmums Ukrainā.

Foto: nekrize.lv

TOP Komentāri

avatar