Par sutenerismu policija septembrī aizturējusi divas noziedzīgas grupas

Pirmā aizturēšana tika veikta šā gada 2.septembrī, kad aizdomās par sutenerismu personu grupā tika aizturēts kāds precēts pāris – 1971.gadā dzimis vīrietis un 1958.gadā dzimusi sieviete. Abas iepriekšminētās personas bija noorganizējušas legālu biznesu – vairākus masāžas salonus, kuru piesegā tika sniegti seksuālie pakalpojumi par maksu.

Noskaidrots, ka klientus šīm vietām piesaistīja ar speciāli izveidotas mājaslapas starpniecību, kurā nekas neliecināja par aizliegto rūpalu. Taču sazinoties uz reklāmā norādīto tālruni bija iespējams pieteikties arī uz pikantākiem pakalpojumiem. VP ONAP darbinieki noskaidroja, ka vīrietis pārsvarā nodarbojās ar klientu piesaisti, taču sieva atbalstīja viņu šajās darbībās, kā arī pati iesaistījās klientu apkalpošanā.

Otrā aizturēšana tika veikta 22.septembrī, kad tika aizturēta četru personu organizēta noziedzīgā grupa – 1952.gadā dzimis organizators un trīs 37 – 54 gadus vecas sievietes. Organizatoram kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, bet pārējām organizētās grupas dalībniecēm piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. ONAP darbinieki noskaidrojuši, ka arī iesaistītajām sievietēm lomas bija sadalītas – divas no tām strādāja par nelegālo iestāžu administratorēm, bet viena veica grāmatvedības pakalpojumus un palīdzēja slēpt pēdas no tiesībsargājošajām iestādēm.

Zināms, ka šo personu pārraudzībā bijušas trīs adreses – seksuālie pakalpojumi tika sniegti kādā masāžas salonā, pirtī un dzīvoklī. Šajās vietās klienti piesaistīti gan ar interneta starpniecību, gan ar taksistu starpniecību, kas interesentus veduši uz seksuālo pakalpojumu sniegšanas vietām.

Abi minētie grupējumi savu noziedzīgo darbību bija izvērsuši Rīgas pilsētā un ar to nodarbojušies jau vismaz desmit gadus. Viens no abu grupējumu organizatoriem jau bija nonācis policijas redzeslokā, gan par līdzīga rakstura nodarījumiem, gan par mantiska rakstura noziegumiem.

Pirmajā gadījumā pret abām personām uzsākts kriminālprocess par sutenerismu personu grupā, par ko likumā paredzēts līdz pat astoņus gadus ilgs cietumsods. Otrajā gadījumā uzsākts kriminālprocess par sutenerismu organizētā grupā, par ko likumā paredzēts līdz pat 15 gadus ilgs cietumsods.

Foto: VP

TOP Komentāri

avatar