Par Latvijas čempionu spīdvejā kļūst Puodžuks

Latvijas čempionātā šogad piedalījās ne  tikai Daugavpils, bet arī Polijas, Somijas, Ukrainas un Krievijas spīdvejisti. Neskatoties uz to, favorītu lomā bija vadošie daugavpilieši Ķasts Puodžuks, Ļebedevs un Maksims Bogdanovs. Kā galvenie viņu konkurenti tikai minēti polis Marcins Jendžejevskis un krievs Renats Gafurovs.

 

Puodžuks un Ļebedevs savu favorītu statusu arī apstiprināja, līdz pat pēdējai braucienu sērijai nezaudējot ne punktu. Ļoti labi brauca poļu juniors Kristians Piščeks, bet ne tik labi gāja Gafurovam ar Jendžejevski. Lielā mērā viss izšķīrās 20. braucienā, kurā savā starpā tikās Ļebedevs, Puodžuks, Bogdanovs un Gafurovs.

 

Lielisku braucienu aizvadīja Puodžuks, kurš no starta izrāvās pirmajā vietā un to pārliecinoši noturēja. Otro vietu izcīnīja Bogdanovs, bet Ļebedevs bija trešais. Noslēguma tabulā Puodžuks nodrošināja sev pirmo vietu, bet Ļebedevam un Piščekam bija jāveic papildbrauciens par otro vietu. Tajā uzvaru izcīnīja Ļebedevs, taču jau pēc finiša tika diskvalificēts par Piščeka kritiena izraisīšanu. Bogdanovs summā bija ceturtais, bet sensacionāli piektais bija Ivans Pļešakovs, kuram trešā vieta junioru ieskaitē.

Puodžuks par Latvijas čempionu kļuva trešo reizi karjerā. 

Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar