Par godu Svētā Patrika dienai Vanšu tilts izgaismosies zaļā krāsā

Pievēršot Latvijas iedzīvotāju uzmanību īru nacionālajiem svētkiem – Svētā Patrika dienai, kas visā pasaulē tiek atzīmēta 17.martā, – īru tradicionālais viskijs Jameson šonedēļ katru darba dienas vakaru šiem svētkiem raksturīgajā zaļajā krāsā izgaismo vienu no redzamākajiem pilsētvides objektiem Rīgā – Vanšu tiltu. Šogad, pateicoties Jameson, pasaules populāro „zaļo” objektu sarakstam piepulcējusies Rīga ar Vanšu tiltu.

„Zaļi” izgaismotās nedēļas noslēgumā Jameson aicinās arī uz Svētā Patrika dienas ballīti, kurā par trakulīgiem deju ritmiem rūpēsies pašmāju mūziķi – Dzelzs vilks, Triānas parks, Headline, kā arī dīdžeji Egons Reiters un Artūrs Mednis.

Jameson Svētā Patrika dienas ballīte notiks šā gada 21. martā Sapņu Fabrikā, Rīgā, Lāčplēša ielā 101.

Svētā Patrika diena leģendās

Leģenda vēsta, ka pirms daudziem gadsimtiem tieši bīskaps Patriks tolaik pagāniskajā Īrijas teritorijā ieviesis kristietību, kā arī padzinis visas čūskas, tādēļ viņa atveidojumā bieži redzamas tieši čūskas.

Vēl kāda leģenda stāstu papildina, apgalvojot, ka Svēto Trīsvienību Īrijas aizbildnis tās iedzīvotājiem skaidrojis tieši ar trejlapu āboliņa palīdzību, tādēļ gan pats āboliņš, gan arī zaļā krāsa kļuvusi par Svētā Patrika un visas valsts simbolu.

P.R.A.E. Public Relations

Foto: Mārtiņš Garais

TOP Komentāri

avatar