Par godu starptautiskajai putras dienai bērni putringo

Putras programmas mērķis ir popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu un radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas. Graudaugi ir viena no svarīgākajām produktu grupām, tāpēc ir svarīgi, lai iedzīvotāji Latvijā mainītu savus ikdienas paradumus un daudz biežāk ēstu graudaugu ēdienus, it īpaši veselīgās putras.

Putringā vēstniecības atklāšanā darbojās bērni no Rīgas 41. vidusskolas un Rīgas 64. vidusskolas. Šogad putras diena un mēnesis ir veltīts putras mutvārdu mantojuma popularizēšanai un mūsdienu valodas bagātināšanai ar putras sakāmvārdiem. Kurš gan nezina folklorizējušos izteicienus “vāries kā putras katls”, “baigā putra galvā”, “nestreb karstu putru” un “kā putru nebūtu ēdis”!

Oktobrī Putras diena un Putras mēnesis Latvijā tiek svinēts ar daudzām aktivitātēm. Putras dienas tradicionāli ieskandina Putras nedēļa restorānos no 5.-11.oktobrim. kuras ietvaros ikviens var nogaršot interesantas un gardas graudaugu putras, kā arī citus graudaugu ēdienus. 

No 9.oktobra skolās notiek Putras programma, kuras ietvaros bērni piedalās Putras stundās un #PUTRINGS čempionātā, kas veltīts jaunu putru tradīciju veidošanai un putras sakāmvārdiem un parunām. Šefpavāri iesaistīsies sociālā projektā un mācīs bērnus gatavot putras.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar