Par bērna izvarošanu aizturēts vīrietis

Aizdomas par vīrieša pastrādātajiem noziegumiem policijai radās pagājušā mēneša sākumā, un, pārbaudot iegūto informāciju, Valsts policijas (VP) Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) darbinieki ieguva pietiekamus pierādījumus, lai 22.aprīlī būtu pamats vīrieti aizturēt.

 

Pierādījumu kopums liecina, ka vīrietis varētu būt stājies dzimumsakaros ar personu, kas nav sasniegusi 16 gadu vecumu, proti, kādu 15 gadus vecu meiteni. Tāpat policijas iegūtā informācija liecina, ka vīrietis varētu būt mēģinājis stāties dzimumsakaros arī ar trim citiem bērniem – 13 un 14 gadus vecām meitenēm un astoņus gadus vecu zēnu.

 

VP KIP izmeklētāji noskaidrojuši, ka vīrietis savus upurus meklējis caur iepazīšanās sludinājumiem – viņš iepazinies ar bērniem vai ar vientuļām mātēm nolūkā seksuāli izmantot šo sieviešu bērnus.

 

Vīrietis jau agrāk ir tiesāts par līdzīgu noziegumu, bet pēdējos divus gadus atradies brīvībā. Izmeklētāji pieļauj, ka viņš noziedzīgās darbības turpinājis drīz pēc iznākšanas no ieslodzījuma vietas.

 

Vīrietis tiek turēts aizdomās par 16 gadus nesasnieguša bērna izvarošanu, likumā par šādu noziegumu paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

 

Šobrīd aizdomās turētais atrodas apcietinājumā, bet policija turpina meklēt cietušos, jo ir pamats uzskatīt, ka vīrieša upuru skaits ir krietni lielāks, nekā policijai zināms. Izmeklētāji aicina atsaukties ikvienu, kas ir cietis no vīrieša noziegumiem, kā arī ikvienu sievieti, ar kuru vīrietis saticies, jo, iespējams, viņš seksuāli varētu būt izmantojis šo sieviešu bērnus. Cietušos policisti aicina atsaukties, zvanot uz tālruņu numuriem 67075287, 110 vai sūtot e-pastu uz kip@vp.gov.lv

Foto:VP

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
... Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
...
Viesis
...

Žēl, ka bargākais sods ir tikai mūža ieslodzījums…