Pār atmiņām laikam nav varas

Elkšņos izlemts tās vākt, glabāt, dalīties tajās ar citiem. Tāpēc realizēts projekts Atmiņu istabas iekārtošanai un darbībai. Projekts tapis ar mērķi uzlabot kultūrvēsturiskā mantojuma eksponēšanas vidi. Projektā  veikta divu telpu vienkāršota renovācija Elkšņu pagasta „Pagastmājas” ēkā un  pamatlīdzekļu (Ekspozīcijas stendi, mēbeļu komplekts, žalūziju un aizkaru komplekts) iegāde un uzstādīšana.

Atklāšanas dienā, 21. Martā bija sapulcējušies daudz sirsnīgu un ieinteresētu cilvēku – kungi ar puķēm pogcaurumā, dāmas greznojušās ar brošām, kuras cauri paaudzēm  glabā emocionālus atmiņu stāstus.

Cilvēku skaits, kas dažādos veidos palīdzējuši Atmiņu istabas tapšanā, sniedzas pāri simtam un pāri pagasta un novada robežām. Īsā rakstā nav iespējams visus nosaukt , bet viņu vārdi ierakstīti Pateicības rullī pie Atmiņu istabas durvīm.

Atmiņu istabā izvietotie eksponāti uzsver, ka ikviena cilvēka, ikvienas mājvietas dzīves stāsts ir unikāls un pierakstīšanas vērts. Šīs liecības dzīvo ilgāk par cilvēkiem un glabā mūsu tautas patieso vēsturi.

Foto:publicitātes

TOP Komentāri

avatar