Par agresīvu pretošanos policijas darbiniekiem aizturēti divi likumpārkāpēji

Ap pulksten vieniem naktī policija saņēma izsaukumu uz kādām kopmītnēm Prūšu ielā. Zvanītājs ziņoja, ka viņa istabā pirmajā stāvā cenšas ielauzties divi agresīvi noskaņoti vīrieši – sākumā pa logu, pēc tam pa istabas durvīm. Viens no agresīvajiem vīriešiem esot bruņojies ar šaujamieroci. Uz notikuma vietu nekavējoties izbrauca SUB ekipāža, kas, ierodoties kopmītņu ēkā, kāpņu telpā ieraudzīja abus vīriešus, kuri centās ielauzties kādā no kopmītņu istabām. Ieraugot policijas darbiniekus, vīrieši nepakļāvās aicinājumam apstāties, un viens no viņiem ar šaujamieroci sāka šaut policistu virzienā.

Lai neitralizētu agresīvo vīrieti, policisti raidīja mērķtiecīgus šāvienus uzbrucēja virzienā, kā rezultātā 1986. gadā dzimušais vīrietis tika ievainots un nogādāts slimnīcā. Turpat uz vietas aizturēta arī otra persona – 1989. gadā dzimis vīrietis, kurš nogādāts īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Saistībā ar notikušo pret abiem aizturētajiem uzsākti kriminālprocesi pēc vairākiem Krimināllikuma pantiem – par huligānismu, ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī par uzbrukumu un pretošanos varas pārstāvim. Policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu pārējos lietas apstākļus.

Pašlaik 1986. gadā dzimušais vīrietis policijas uzraudzībā atrodas slimnīcā, savukārt otrs aizturētais joprojām atrodas izolatorā. Šodien policija lūgs tiesu abiem vīriešiem piemērot drošības līdzekli apcietinājumu.

TOP Komentāri

avatar