Palīdzi tapt – virtuālās mākslas darbu galerijai!

Pagājušā gada beigās es beidzot piepildīju sen lolotu ideju, apciemoju sava vectēva kolēģi – gleznotāju, zīmētāju un izcilu akvarelistu Voldemāru Gudovski. Es zināju, ka mūža laikā viņš ir radījis neskaitāmas lieliskas gleznas, taču redzētais mani pārsteidza. Savā darbnīcā sirmais kungs glabā vairāk par 400 akvareļu gleznām, kurās iemūžinātas dažādas Siguldas, Latvijas un pat Sibīrijas laikmetu sejas. 400 unikāli darbi, kuri kā mantojums noguls ģimenes un muzeja arhīvos.

Un es sapratu. Te ir mana atbildība un vienlaikus iespēja. Ir daudzi jo daudzi Latvijas mākslinieki, kuru darbi netiek izstādīti smalkās galerijās vai pārdoti izsolēs. Tie gulst viens uz otra un, iespējams, tā arī nekad neatrod savu skatītāju. Un tie pilnīgi noteikti nesasniedz absolūtā vairuma latviešu mājas un neveido viņu vides estētismu.

Tāpēc es ceru, ka jūs man palīdzēsiet – radīt Virtuoso – virtuālo mākslas darbu galeriju.

Tā būs interneta galerija, kur latviešu mākslinieku darbi būs apskatāmi un iegādājami ikvienam cilvēkam Latvijā un visā pasaulē, sākot no darbu oriģināliem līdz muzeja kvalitātes reprodukcijām. Platforma, kas beidzot ļaus satikties vienkāršajam cilvēkam ar šobrīd tikai izredzētajiem pieejamo Latvijas mākslas mantojumu.

 
Salons gan aizrautīgiem mākslas kolekcionāriem, gan vienkārši estētiem, kas meklē pērles savas mājas interjeram.

Palīdzi, lūdzu, izcelt Latvijas māksliniekus un padarīt mākslu populāru. Aizej uz šo saiti un nobalso par Virtuoso projektu Turības grantu kokursā, lai mēs varam atsperties. 


Balsojiet par DALĪBNIEKS Nr. 17
 
Virtuoso komanda

TOP Komentāri

avatar